pinterest
\
De onthulling van de Geberit AquaClean Alba douchewc

De onthulling van de Geberit AquaClean Alba douchewc

Tijdens een sfeervol event op een salonboot varend door de Amsterdamse grachten werd de nieuwste AquaClean douchewc van Geberit officieel onthuld. Onder leiding van topontwerper Christoph Behling, die speciaal voor dit event uit Londen was ingevlogen, kregen we een exclusieve presentatie van deze nieuwe aanwinst voor de badkamer. Een luxe product voor de toiletruimte waar de schrijfsters van dit artikel vroeger alleen maar van konden dromen, maar wat misschien in de toekomst ook voor ons mogelijk wordt! Hoe? Dat lees je in dit blog!

Afbeelding

Een nieuwe standaard voor hygiëne

Met de AquaClean Alba brengt Geberit namelijk de luxe van waterreiniging een stap dichterbij voor een groot publiek. Deze nieuwe douchewc met het uiterlijk van een ‘gewone’ toilet is van hoge kwaliteit, maar betaalbaarder dan de luxe uitvoeringen van de Geberit douchewc’s. 

De AquaClean Alba heeft handige functies, die zorgen voor een frisse en schone ervaring op het toilet en zijn zo aangepast dat het nu ook voor mensen met een minder groot budget mogelijk is om een douchewc aan te schaffen. Nog een groot voordeel: je hebt geen toiletpapier meer nodig. Nooit meer slepen met grote pakken wc papier en bovendien veel beter voor het milieu. Dat zien wij als een mooi vooruitzicht en Geberit ook. Zij denken dat deze toiletten niet alleen in luxe huizen, hotels, horeca en bij ouderen in huis te vinden zijn, maar binnenkort ook bij hele andere doelgroepen, zoals 25-jarigen! Wij zien kansen.

Afbeelding

Ontwerper Christoph Behling

Slimme technologie

Een van de belangrijkste kenmerken van de AquaClean Alba is de WhirlSpray douchestraal. Deze technologie zorgt voor een grondige, maar toch zachte reiniging. Daarnaast beschikt de douchewc over de TurboFlush spoeltechnologie, die niet alleen krachtig, maar ook bijzonder stil is. Dit zorgt voor een efficiënte en discrete spoeling. We hebben het wel gezien, maar niet getest. Hierbij geloven we Geberit liever op hun woord.

Het randloze ontwerp van de AquaClean Alba maakt het wandcloset gemakkelijk te reinigen, waardoor hygiëne en onderhoud een stuk makkelijker worden. Het water dat voor de reiniging wordt gebruikt, is altijd op lichaamstemperatuur, wat zorgt voor een aangename ervaring (ook niet getest). De AquaClean Alba is ook uitgerust met een automatisch ontkalkingsprogramma, zodat het onderhoud minimaal is.

Elegant en functioneel ontwerp

Natuurlijk wilden wij van Christoph Behling, de ontwerper van de AquaClean-lijn, weten wat hij zélf het mooist vindt aan het nieuwe ontwerp. Zijn antwoord: "Als designer zou ik dit antwoord vroeger nooit hebben willen geven, maar ik wilde de Alba de uitstraling van een normaal toilet geven. En dat is gelukt." We hebben het inderdaad zelf gezien bij de presentatie: de Alba is net zo compact als een gewoon toilet, maar dan met de technologieën van de luxe douchewc's.

Afbeelding

De Alba is ook echt makkelijk te gebruiken. De belangrijkste functies kunnen worden bediend met een afstandsbediening die in een wandhouder kan worden geplaatst. Voor meer controle is er de Geberit Home-app. Hiermee kun je de instellingen aanpassen via hun smartphone.

       Lees ook: Upgrade je toilet met een douchewc

Afbeelding

Toegankelijk voor iedereen

Het aanschaffen van een douchewc was voor veel mensen door de prijs vaak helaas nog niet mogelijk. Met de AquaClean Alba heeft Geberit dit probleem opgelost. Margit Pfeifer, hoofd van Geberit AquaClean, zegt: "Het is tijd voor een stap vooruit in badkamerhygiëne. De nieuwe Alba brengt deze vooruitgang naar de gewone badkamer." De Alba biedt een traditioneel uiterlijk en de beste functionaliteiten voor een kleine meerprijs ten opzichte van een normaal toilet. Wij schrijven nog even door om te sparen voor deze luxe, maar hopelijk ben jij er al aan toe. Bekijk de AquaClean Alba douchewc op de website van Geberit.

Afbeelding

Het was een mooi event, waar we al even konden wennen aan de luxe. Dank!

Foto's: Pam Welgraven

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen