pinterest
Vier handige tips voor het gebruik van gordijnen in de badkamer

Vier handige tips voor het gebruik van gordijnen in de badkamer

Een badkamer is een functionele ruimte, maar dat betekent niet dat deze ruimte niet stijlvol en gezellig kan zijn. Gordijnen kunnen een krachtig element zijn om je badkamer te veranderen van een alledaagse plek naar een oase van rust. Met behulp van de tips uit dit artikel kies je de juiste gordijnen om je badkamer om te toveren tot een ruimte waar je echt van kunt genieten.

1. Kies de juiste stof

De keuze van stof en patroon kunnen een groot verschil maken in de uitstraling van je badkamer. Voor een lichte en luchtige sfeer kun je kiezen voor transparante stoffen zoals linnen of organza. Deze laten natuurlijk licht binnen en geven de ruimte een frisse uitstraling. Het zijn ideale stoffen voor vouwgordijnen. Als je meer privacy wilt, zijn dikkere stoffen zoals katoen of polyester een goede keuze. Kijk ook naar het patroon van de stof - strepen, bloemen of geometrische vormen kunnen een speels of juist elegant element toevoegen aan je badkamer. Is je douche voorzien van een douchegordijn? Dan kun je ook overwegen om het douchegordijn qua kleur en patroon te laten matchen met het gordijn voor het raam. Of kies juist voor contrasterende kleuren voor een speelser effect.

2. Vergeet het doel niet

Voordat je gordijnen kiest, is het belangrijk om na te denken over de functie die ze zullen vervullen. Heb je bijvoorbeeld een raam in je badkamer dat natuurlijk licht binnenlaat en wil je privacy wanneer dat nodig is? In dat geval zijn verduisteringsgordijnen een goede optie. Als je gordijnen voornamelijk ter decoratie dienen en privacy geen grote zorg is, kun je kiezen voor lichtere stoffen die meer licht doorlaten. Het is bij decoratie in de badkamer extra belangrijk om te controleren of deze tegen vocht kunnen. Er komt veel vocht vrij in zo’n badkamer en hoewel goede ventilatie helpt, zal de ruimte toch vaak vochtiger zijn dan andere kamers in je huis. In een ruimte die minder goed geventileerd kan worden, kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van rolgordijnen met een vochtbestendige coating. Of kies HEMA gordijnen op maat, zoals gordijnen van 100% gerecycled polyester. Een groot voordeel van op maat gemaakte gordijnen is dat ze precies goed passen. Zo voorkom je dat ze te lang zijn en daardoor op de natte badkamervloer hangen, of juist te kort en daardoor hun functie verliezen.

3. Experimenteer met accessoires

Accessoires kunnen een handige manier zijn om je badkamer een persoonlijk tintje te geven en de algehele uitstraling van de ruimte te versterken. Denk aan decoratieve gordijnstangen, kwastjes, of zelfs handgemaakte accenten zoals geknoopte randen of borduurwerk. Daaraan kun je andere accessoires toevoegen die matchen met de gordijnen, zoals een vaasje met droogbloemen, luchtzuiverende planten, of geurkaarsjes bij het bad. Door te spelen met accessoires kun je je badkamer een unieke en eigenzinnige uitstraling geven die helemaal bij jouw stijl past.

4. Zorg voor goed onderhoud

Vergeet niet om rekening te houden met het onderhoud en de reiniging van je badkamergordijnen. Kies bij voorkeur stoffen die gemakkelijk te wassen zijn, zodat je ze regelmatig kunt opfrissen en schoonmaken. Waterbestendige materialen zijn ook een pluspunt, omdat ze beter bestand zijn tegen vocht en schimmelvorming. Zorg ervoor dat je de wasinstructies van de fabrikant opvolgt om de levensduur van je gordijnen te verlengen en ze er als nieuw uit te laten zien. Wanneer je bovenstaande tips gebruikt, creëer je een badkamer die niet alleen praktisch is, maar ook echt een blikvanger in je huis!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen