pinterest
4 tips voor een opgeruimd huis

4 tips voor een opgeruimd huis

Fijn wonen doe je in een opgeruimd huis. Rommel in huis zorgt voor onrust in je hoofd. Maar hoe zorg je dat je huis geen vergaarbak wordt van allerlei spullen? Lees de tips en ga direct aan de slag.

Tip 1: Shop bewust

12 verschillende vazen, boeken die je toch niet leest...Heb je deze spullen echt nodig? Shop bewust en koop geen spullen in een opwelling. Spullen die je niet gebruikt maken je huis rommelig en nemen onnodig kastruimte in. Bedenk bij nieuwe aankopen of je het echt hebben wilt en waar je het gaat opbergen. Check ook of de prijs redelijk is en of je aankoop past in je interieur of bij je kledingstijl. Minder kopen zorgt voor minder spullen in huis. 

Tip 2: Ruim meteen op

Heb je lekker gegeten? Was het servies af of zet het in de vaatwasser. Ruim alles meteen op, zodat de klusjes zich niet opstapelen. Hierdoor blijft het netjes in huis en hoef je niet alles in een keer te doen. Dit geldt niet alleen voor de afwas, maar ook voor andere activiteiten en taken. Berg je laptop op nadat je gewerkt hebt en laat gedragen kleding niet in huis slingeren, maar stop het in de wasmand. Leer dit ook je huisgenoten aan voor het beste effect. 

Tip 3: Zorg voor voldoende kastruimte

Geef spullen zoveel mogelijk een vaste plek. Denk aan je autosleutels in een la, spelletjes in een handige opbergkast en je favoriete boeken bij elkaar op een plank. Voldoende kastruimte zorgt dat deze spullen netjes opgeborgen kunnen worden. Kasten zijn niet alleen functioneel, maar geven ook sfeer in je huis. De kasten van Giga Meubel zijn stijlvol en praktische tegelijk. Zet bijvoorbeeld een schoenenkast in de hal om rondslingerende schoenen te voorkomen. In een tv-meubel van Giga Meubel berg je de afstandsbediening op en werk je snoeren weg. 

Tip 4: Doe spullen weg

Heb je spullen die je nooit gebruikt en geen emotionele waarde hebben? Breng deze spullen naar de kringloop of geef ze weg. Loop af en toe een kritisch rondje door je huis en check je kledingkast. Met bijvoorbeeld speelgoed waar de kinderen te groot voor zijn geworden kun je vast nog iemand blij maken. Gun kleding en accessoires waar je op uit gekeken bent een tweede leven en creëer ruimte in je huis en hoofd. 

Door bewust te kopen en regelmatig op te ruimen blijft je huis netjes. Met kasten van Giga meubel berg je spullen overzichtelijk op, zodat rondslingerende spullen verleden tijd zijn.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen