pinterest
De badkamer inrichten: inspiratie

De badkamer inrichten: inspiratie

Of de ruimte van de badkamer nu klein is of groot, in het algemeen geldt dat er oplossingen zijn voor elke ruimte en elke stijl. Hoewel de badkamer waarschijnlijk nooit groot genoeg is om al onze wensen te kunnen toepassen, zijn er gelukkig nogal wat trucs om ruimte te winnen. Met een slimme indeling kan er zelfs op een paar vierkante meter een heuse home spa worden gecreëerd. In dit artikel geven we je tips en inspiratie

Ruimte creëren

Bij het inrichten van een nieuwe badkamer, biedt het huidige aanbod een scala aan mogelijkheden. Met een goed ontwerp en de juiste keuze van materialen en kleuren is van elke ruimte een comfortabele en praktische badkamer te maken. En dat komt goed uit, want de badkamer van nu is een volwaardige leefruimte waarbij ontspanning voorop staat. 

We zien de badkamer ook steeds groter worden en diverse functies in zich verenigen. Hoe meer vierkante meters, hoe beter. Gelukkig kunnen ook kleine badkamers luxe zijn, zelfs zonder ligbad. Zoek naar creatieve oplossingen; kies bijvoorbeeld voor sanitair, meubels en tegels in lichte kleuren. Groot formaat tegels hebben een vergrotend effect omdat je minder voegen ziet. Ook diagonaal geplaatste tegels laten de ruimte langer en dus groter lijken. Dat effect wordt nog sterker wanneer je wanden en vloeren met dezelfde tegel en in dezelfde kleur afwerkt. Douches met veel glas en minimale profielen vergroten het gevoel van ruimtelijkheid nog eens extra. Zwevende opbergmeubels hebben als voordeel dat je het totale vloeroppervlak blijft zien. En ook met hoge kasten creëer je een ruimtelijk effect. 

FotoDe badkamer inrichten: inspiratie

Geesa 

Home spa voor de kleinere badkamer

Hoe kleiner het vloeroppervlak, hoe zorgvuldiger de selectieprocedure zal moeten zijn. Misschien is het visueel en praktisch beter het ligbad achterwege te laten. Of het toilet uit de badkamer te verbannen.

FotoDe badkamer inrichten: inspiratie

Sanidrome

De meeste fabrikanten hebben overigens een uitgebreide collectie ruimtebesparende producten, zoals combibaden en handige hoekoplossingen voor bad en douche. Of multifunctionele douchecabines, die ook van de kleinere badkamer een ware home spa kunnen maken. En met minimalistische meubelen in bijvoorbeeld strak zwart en wit krijgt de badkamer een moderne en ruimtelijke uitstraling: less is more!

Ruimte voor het hele gezin

Net als de rest van het interieur moet ook de badkamer op de gezinssituatie zijn afgestemd om filevorming tijdens de spits te voorkomen. De badkamer wordt dan ook steeds meer een ruimte waar meerdere personen tegelijkertijd kunnen vertoeven.

FotoDe badkamer inrichten: inspiratie

Primabad

Een dubbele wastafel is voor een huishouden met kinderen zeker geen overbodige luxe. Ook een tweepersoons inloopdouche scheelt in zo'n geval in ruimte en tijd ten opzichte van een luxueus bubbelbad. 

Buiten ruimtelijk en praktisch dient de gezinsbadkamer natuurlijk ook voldoende veilig en kindvriendelijk te zijn. Er is een ruim aanbod kindvriendelijke producten op de markt, zoals bijvoorbeeld wegklapbare badpanelen (ook handig tegen spatten en spetteren). Zorg verder voor voldoende kastruimte en kies voor ontwerpen met ronde hoeken en kranen met voldoende grip voor kinderhandjes. Een veilige thermostaatkraan is een must voor iedere kindvriendelijke badkamer.

Veilige badkamer voor jong & oud

We hebben allemaal behoefte aan comfort en veiligheid, vooral kinderen en ouderen.

FotoDe badkamer inrichten: inspiratie

Sunshower

Een luxe douche of een gezondheid bevorderende infraroodcabine met een ingebouwd zitje is wellicht een beter idee dan een verzonken bad waarbij het in en uit bad stappen lastig kan zijn. Er zijn zelfs combibaden waarbij de zijwand helemaal kan worden weg geklapt, waardoor instappen een eitje is. Een gelijkvloerse badkamer, waarbij hoogteverschillen zijn vermeden, is een goede keuze om risico’s als struikelen of vallen te verminderen.

Vloertegels zijn standaard uitgerust met een antislip. Wie helemaal op safe wil spelen kiest kleine tegels: hoe meer voegen, hoe stroever de vloer zal zijn. Houdt ook rekening met de actieradius, zodat er voldoende bewegingsvrijheid is en de stootkansen tot een minimum worden beperkt.

Inspiratie en informatie

Meer informatie en inspiratie over badkamers vind je bij "product in beeld" en op onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie. Badkamer ideeën op papier vind je in het nieuwste badkamer magazine UW Badkamer - magazine UW badkamer bestellen.

Foto boven artikel: Laufen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen