pinterest
Zo richt je de badkamer optimaal in met perfecte opbergruimte

Zo richt je de badkamer optimaal in met perfecte opbergruimte

Als we denken aan de perfecte badkamer, denken we eerst aan whirlpoolbaden en inloopdouches. Hoewel deze luxe natuurlijk te gek is voor een badkamer, is opbergruimte ook een belangrijk onderdeel van comfort in de badkamer. Ben je een badkamer aan het ontwerpen en inrichten, dan is het zeker belangrijk om rekening te houden met de behoefte aan opbergruimte per persoon, die gebruik maakt van de badkamer. 

Voldoende opbergruimte in je badkamer

FotoZo richt je de badkamer optimaal in met perfecte opbergruimte

Goede opbergruimte is niet alleen het opruimen van spullen en het "verstoppen" van rommel om een rustige badkamer te hebben. Het gaat om het plannen van de ruimte op zo'n manier, dat alle items in de badkamer netjes en op de meest geschikte plaats kunnen worden opgeborgen.

Door precies te weten hoe mensen zich gedragen in de badkamer, heeft Geberit nog slimmere opbergoplossingen ontwikkeld en badkamermeubels gemaakt, waar alles op zijn plaats valt. Want meten is weten. Ook als het gaat om haarborstels en handdoeken.

Hoe vaak gebruik je je badkamerspulletjes?

FotoZo richt je de badkamer optimaal in met perfecte opbergruimte

Wist je dat een gemiddeld gezin (2 volwassenen en 2 kinderen) 10 handdoeken en 24 verzorgingsproducten in de badkamer heeft liggen? Maar dat een éénpersoonshuishouden genoeg heeft aan 2 handdoeken en 6 verzorgingsproducten? Een gemiddeld gezin bewaart ook 42 cosmeticaproducten en 12 rollen toiletpapier in de badkamer. Dat is een totaal van 90 producten, die allemaal hun plaats moeten vinden in de badkamerruimte.

 90% van de persoonlijke hygiëneproducten en 50% van de cosmeticaproducten worden dagelijks gebruikt

FotoZo richt je de badkamer optimaal in met perfecte opbergruimte

Het is ook belangrijk te weten hoe vaak je je spullen in de badkamer gebruikt. Een fles wc-reiniger heb je waarschijnlijk minder vaak in de hand dan een tube tandpasta. En je zult de handdoeken vaker vervangen dan je scheermes. Uit het onderzoek blijkt dat 90% van de persoonlijke hygiëneproducten en 50% van de cosmeticaproducten dagelijks gebruikt wordt. En items zoals extra toiletpapier, schone handdoeken en schoonmaakproducten zijn om de paar dagen of wekelijks nodig. 

Waar berg je alles op?

Spullen die je dagelijks nodig hebt, wil je binnen handbereik hebben. Wat je slechts af en toe gebruikt, kan in de onderste lade, of op die hoge plank. Maar wanneer ligt iets binnen handbereik? Om daar achter te komen, bestudeerde Sphinx de manier waarop mensen bewegen in de badkamer. Hierbij is de reikwijdte in kaart gebracht en is het gezichtsveld berekend.

FotoZo richt je de badkamer optimaal in met perfecte opbergruimte
Ideaal gezien dienen dagelijkse producten, zoals tandpasta, te worden opgeslagen binnen een optimaal bereik van ongeveer 0,28 vierkante meter - wat overeenkomt met de gemiddelde armlengte van een volwassene. Producten die minder vaak gebruikt worden, zoals schone handdoeken en extra toiletpapier, kunnen buiten deze optimale bereikzone worden opgeslagen, maar nog steeds binnen een straal van ongeveer 0,37 vierkante meter.

Combineer naar eigen wens

Het lijkt misschien wat wetenschappelijk, maar een beetje wiskunde rond dit onderwerp helpt het maximaliseren van het opbergpotentieel in je badkamer. Zodra je hebt geïdentificeerd welke producten je dagelijks gebruikt, weet je welke grootte, hoogte en vorm van opbergruimte nodig is.

FotoZo richt je de badkamer optimaal in met perfecte opbergruimte
Het hebben van de juiste opslagruimte betekent een einde aan liggende flessen, omdat ze te groot zijn voor de ruimte in het badkamermeubel of kleinere objecten, die verdwijnen in laden, die te groot zijn. De badkamerserie Geberit Acanto (foto's) is op basis van deze kennis ontworpen.

Acanto biedt net zoveel flexibiliteit als de gebruikers nodig hebben. Van het creëren van een wastafelopstelling met onderkast en spiegelkast tot en met het inrichten van een complete, comfortabele badkamer. Het concept biedt de vrijheid om de meubelcomponenten naar eigen wens te combineren tot een passend geheel. Met deze nieuwe serie kan je de badkamerruimte optimaliseren en creëer je een perfecte rustige omgeving waar je kunt ontspannen, omdat alles op de juiste plek ligt.

Meer weten over de Acanto serie? Vraag hieronder vrijblijvend informatie aan of bezoek een verkooppunt/showroom in de buurt.

Informatie aanvragen bij Geberit

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in Onze Webshop: Ontdek Jouw Droombadkamer

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen