Sauna of infrarood cabine in huis

Met een sauna, combisauna of infrarood cabine tover je de badkamer om tot een luxe wellness ruimte die in het teken staat van ontspannen en genieten in stijl. En mist de badkamer ruimte voor een cabine, dan is de tuin ook een perfecte plek ter uitbreiding van je persoonlijke wellness paradijs. We vertellen je graag wat meer over de mogelijkheden van een sauna in je eigen huis,

Traditionele sauna of infrarood cabine?

Om ultiem te kunnen genieten en heerlijk te ontspannen is een sauna of infrarood cabine een aanwinst voor je badkamer en je gezondheid. Het gebruik van een sauna stimuleert de doorbloeding en activeert de functie van hart en bloedvaten. In een traditionele Finse sauna kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 90ºC terwijl de luchtvochtigheid minimaal is. Door de intense warmte raak je transpiratievocht kwijt en daarmee worden afvalstoffen afgevoerd. Zo wordt je tijdens een saunabad heerlijk schoongespoeld. Daarnaast wordt de huid zachter, bouw je weerstand op en kan je heerlijk ontspannen.
Het opwarmen van een traditionele sauna voor gebruik duurt ongeveer een uur. Een infrarood cabine is na inschakeling direct gereed en staat bekend als een goed alternatief.  Sporters gebruiken een infrarood cabine vaak als warming-up voor de spieren en als hulp bij het stretchen. Infraroodstraling is weldadig bij pijn- en spierklachten en verbetert de doorbloeding van de huid. Bijkomend voordeel is een grotere calorieverbranding en verhoging van het energieniveau. Kan je niet kiezen tussen een sauna of infrarood cabine? Met een combicabine heb je de voordelen van beide systemen.

Een sauna plaatsen in de badkamer

Van kleine éénpersoonssauna's tot complete gezinssauna's, de mogelijkheden zijn legio. Naast de bekende houten cabines in diverse standaardmaten zijn er ook inbouwcabines die naadloos in het badkamerontwerp kunnen worden geïntegreerd. Infrarood cabines zijn gemakkelijk plaatsbaar, energiezuinig en snel gebruiksklaar. Ze zijn er in verschillende maten en modellen en gemaakt van diverse houtsoorten. Naast de standaard modellen behoort ook maatwerk tot de mogelijkheden. Wanneer er in de badkamer geen plaats is, kan de infrarood sauna ook buiten worden geplaatst. Een buitensauna is een sfeervolle, gezonde en praktische oplossing. 
Een sauna hoeft niet groot te zijn. Hoe kleiner het formaat, des te efficiënter worden ze opgewarmd. Met een lengte van bijna twee meter en een breedte van 1,5 meter is het nog mogelijk om heerlijk te liggen. Een kleine sauna is bovendien te verwarmen met maar één elektrische brander. Wanneer er ruimte is voor een grotere sauna, zijn er ook voldoende mogelijkheden. Ook buitensauna's kunnen perfect op maat en naar ieders wens worden gemaakt. Denk er dan wel aan dat er waarschijnlijk extra verwarmingscapaciteit nodig is. Buitensauna's kunnen worden geleverd met een puntdak of met een plat dak. Zelf een sauna bouwen is niet moeilijk. Zeker niet wanneer er wordt gekozen voor een bouwpakket. Het is wel belangrijk de details goed af te werken en kies voor stevig cederhout voor de saunabanken. De meeste kleine sauna's kunnen met een verhuizing gewoon mee naar de nieuwe woning.

Voorbeelden van sauna's, infrarood cabines & combicabine

Op maat gemaakte sauna voor de badkamer van Cerdic

Een sauna van Cerdic kan geheel op maat worden gemaakt met houtsoort naar keuze, glas, schuine kanten, kleurentherapie en meer. Voor elke toepassing is er een sauna-oven: elektrisch, houtgestookt, gas of zelfs een oven met geïntegreerde stoomtechniek.

Sauna in huis: Villeroy & Boch sauna uit de SX-line

De sauna's uit de SX-line van Villeroy & Boch laten geen wens onvervuld. Het maakt niet uit of je de sauna in een nis, onder een schuin dak of in een hoek wilt plaatsen: de SX-line kan ook op maat ontworpen en gemaakt worden. De bekleding aan de buitenkant kan vrij worden gekozen. Naast de bekledingen in hemlock (lichtbruine houttint) en spar, kan deze sauna ook met tegels of stucwerk worden afgewerkt of geschilderd worden.

Combisauna - infraroodcabine en sauna in één van Cerdic

De Cerdic combi sauna is een combinatie van een finse sauna en een infrarood sauna. Van de Cerdic Combi Sauna kan je optimaal profiteren van 2 verschillende sauna systemen in 1 ruimte.

Sauna in de badkamer: Villeroy & Boch combicabine Sauna, infrarood, infrasteam™ en Comfort Climate™ - SA Line

De Villeroy & Boch combi cabine maakt de combinatie van sauna, infrarood, infrasteam™ en Comfort Climate™ mogelijk. Modern, ruimte besparend, multifunctioneel: waar je ook de sauna wilt plaatsen, een geschikte plek voor de SA-line zal gemakkelijk te vinden zijn. Alles wat je nodig hebt, is een stopcontact.

Sauna in de tuin - Cerdic buitensauna

De basisuitvoeringen van de Cerdic (Infrarood) Sauna kunnen buiten geplaatst worden. Deze sauna's worden dan voldoende geïsoleerd en voorzien van een dak. Naast de basisuitvoeringen kan Cerdic ook maatwerk buiten sauna's leveren.

Sauna in de badkamer. Villeroy & Boch combicabine: sauna en infrarood cabine in één

Villeroy & Boch SA Line: combicabine met sauna en infrarood in één.

Infrarood cabine in de badkamer van Cerdic

Er zijn ook kleine infrarood cabines in verschillende basisuitvoeringen en op  maat gemaakt. Zo kan ook in de kleinste ruimtes een wellness paradijs worden gecreëerd

Meer wellness voor de badkamer

Meer informatie en inspiratie op het gebied van wellness vind je bij product in beeld. Bezoek ook eens onze inspiratie-borden op Pinterest. Via onze brochure-service kan je gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie. 

 

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen