Kleur in de badkamer draagt bij aan je geluksgevoel

Kleur in de badkamer draagt bij aan je geluksgevoel

Kleur in de badkamer is natuurlijk een kwestie van smaak, maar kleurrijke producten in de badkamer hebben ook een bijzondere functie. In een persoonlijk gesprek met Gesa Hansen, ontwerpster van het kleurconcept voor Villeroy & Boch, wordt het belang van kleur in de badkamer heel vanzelfsprekend.

Gesa Hansen

Gesa is liefdevol opgegroeid in een zeer creatieve familie van meubelontwerpers en architecten. Het interieurontwerp van haar ouders was bijzonder minimalistisch. Harde materialen en voornamelijk zwart/wit voedde de basis voor haar hang naar kleur. Na haar studie aan de Bauhaus Universiteit in Duitsland verhuist de jonge ambitieuze designer naar Parijs. De kleurrijke stad bood haar het gevoel van thuiskomen.

Kleurconcept gebaseerd op de natuur

Villeroy & Boch waskom Artis in rozerood van Gesa Hansen #villeroyboch #badkamer

Gesa heeft een duidelijke mening. Als een kleur bestempeld wordt als trend, reageert ze laconiek ik geloof niet in kleurentrends. Zij is van mening dat kleur persoonlijk is, je vindt het mooi of niet.

De jaargetijden in Parijs bieden haar de inspiratie om een prachtig kleurenschema te ontwikkelen.

Wanneer Villeroy & Boch haar vraagt om een kleurconcept te creëren voor wastafel editie Artis, neemt ze de natuur als voorbeeld. De jaargetijden in Parijs bieden haar de inspiratie om een prachtig kleurenschema te ontwikkelen. Zo ontstaat er een pallet van het frisse groen van de lente, de zomerzon en de rozerode herfstbladeren tot aan het heldere blauw van de winter. Lees hier meer over Artis wastafels...

Kleur in de badkamer van Villeroy & Boch en ontwerpster Gesa Hansen #villeroyboch

Color makes us happy

Tijdens haar minipresentatie vertelt Gesa dat de badkamer een steeds belangrijke rol is gaan spelen in haar leven. Als moeder, echtgenote, onderneemster en designer is de badkamer de enige plek in huis waar zij even alleen tot rust kan komen. Hier schudt ze de stress van zich af en ontstaan er nieuwe creatieve designs. Daarom is het belangrijk dat de kleur in deze ruimte je een fijn gevoel geeft, mits subtiel toegepast natuurlijk. Het gaat om de juiste mix. Lachend laat ze een voorbeeld zien van een toilet uit de vorige eeuw. “Dit vind ook ik too much”, voegt ze er lachend aan toe.

Gesa Hansen ontwerpster voor Villeroy & Boch #badkamer

Beeldmateriaal: Villeroy & Boch en Styling ID

Brochure over Kleur in de badkamer draagt bij aan je geluksgevoel aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP