pinterest
5 tips voor hotelluxe in de badkamer

5 tips voor hotelluxe in de badkamer

In een fijn hotel heeft de badkamer vaak een luxe uitstraling, waardoor je je meteen ontspannen en goed voelt. Het is dan ook niet zo gek dat we ons graag laten inspireren door een hotelbadkamer. Zo’n hotel uitstraling krijg je in de badkamer door ruimte en rust te creëren en mooie materialen te gebruiken. Wij geven je 5 tips voor een ultiem hotelgevoel in jouw badkamer. 

1. Luxe inloopdouche

Een hotel badkamer is vaak lekker ruimtelijk. Je kunt dit effect zelf creëren door voor een vlakke douchevloer te kiezen, zodat de vloer mooi doorloopt. Kies voor een mooie, veilige en hygiënische douchevloer in plaats van tegels, zoals de douchevloer Excello of Squaro Infinity van Villeroy & Boch.

Foto5 tips voor hotelluxe in de badkamer

Foto: Hotel Piet Hein Eek Eindhoven | douchevloer Squaro Infinity Villeroy & Boch

2. Kleurrijk bad

Het Piet Hein Eek Hotel in Eindhoven straalt een en al design uit. De badkamers zijn vanwege het kleur- en materiaalgebruik allesbehalve saai. In het hotel is voor het inbouwbad Oberon gekozen. De ombouw heeft dezelfde kleur als de muur, waardoor het een rustig, maar toch bijzonder effect geeft. De binnenkant van het bad is mooi Alpin wit.

Foto5 tips voor hotelluxe in de badkamer

Foto: Hotel Piet Hein Eek Eindhoven | bad Oberon Villeroy & Boch

3. Rustig kleurenpallet 

In kleine ruimtes is het slim om voor een rustig pallet van kleurtinten te kiezen die bij elkaar passen. Ontwerpster Gesa Hansen heeft het Hôtel AMI in Parijs ingericht. Zoals typisch voor Parijs, zijn de badkamers hier niet heel groot. Door de basis wit en roze te houden, creëerde Hansen een ruimtelijk effect. Kies dus voor rustige op elkaar afgestemde kleurtinten om thuis je badkamer een hotelsfeer te geven.

Foto5 tips voor hotelluxe in de badkamer

Foto: Hôtel AMI Parijs | toilet Architectura, wastafel Collaro Villeroy & Boch

4. Kwaliteit 

De luxe sfeer in een hotel ontstaat ook door kwalitatieve en mooie materialen. De wastafels van Collaro en Artis zijn gemaakt van het unieke keramische materiaal TitanCeram die ook dit luxe effect geven. Dit materiaal zorgt voor extreem dunne en verfijnde randen, zonder in te boeten op de sterkte. Hierdoor heb je ook over een paar jaar nog een mooie badkamer.

Foto5 tips voor hotelluxe in de badkamer

Foto: Hôtel AMI Parijs | wastafel Collaro, toilet Architectura Villeroy & Boch

5. Hangend toilet

Het toilet is misschien niet het mooiste object in de badkamer, maar wel zo praktisch. In het Piet Hein Eek Hotel is gekozen voor het O.novo toilet zonder spoelrand van Villeroy & Boch, waardoor het design er strak uit ziet en het toilet extra hygiënisch is. Zo is het toilet geen doorn in het oog in je mooie badkamer. 

Foto5 tips voor hotelluxe in de badkamer

Foto: O.novo toilet Villeroy & Boch

Wil jij ook dit hotelgevoel in jouw badkamer? Doe meer inspiratie op met de producten van Villeroy & Boch

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen