5 trends voor een droombadkamer

De badkamertrends staan bol van innovatie en design. Alles draait in de badkamer om comfort, wellness en ontspanning, maar ook om de duurzame badkamer kunnen we niet meer heen: in een nieuwe badkamer kies je voor waterbesparende kranen en LED-verlichting. In stijl is er niet echt één trend te onderscheiden; van minimalistisch tot warm robuust - het kan allemaal. Laat je inspireren door de 5 trends van UW Badkamer en creëer je eigen droombadkamer.

Trend #1 - Duurzaam

Duurzaamheid hoort ook bij de badkamer en daarom kunnen we ook hier niet om duurzame oplossingen heen. Kies voor waterbesparende kranen en douches, meubels van duurzame materialen, LED verlichting en energiezuinige vloerverwarming. Er zijn veel producten voor de badkamer met slimme technologie, water- en energiebesparend én met extra gebruikscomfort. Praktisch, duurzaam én mooi.

Trend #2 Persoonlijk ontwerp

Omdat we allemaal onze specifieke wensen en voorkeuren hebben, is het tegenwoordig vaak mogelijk je eigen badkamermeubel samen te stellen. Vrijwel alles is mogelijk: van de keuze tussen een wastafel tot een waskom, verschillende materialen van de fronten en ontelbaar veel kleuren. Kies ook zelf voor de positie van je verlichting, de extra's van je spiegelkast of spiegel en het interieur van je lades en kasten. Puzzel net zo lang totdat jij voor jezelf het mooiste en meest praktische badkamermeubel hebt. Puur genieten!

Stel zelf je badkamermeubel samen. Riho Livit #badkamermeubel #droombadkamer

Modulaire badkamermeubel-collectie Livit van Riho

Trend #3 Wellness @home

Kom tot rust in je eigen 'wellness' ruimte. Een stoomdouche of infrarood cabine kan ook goed dagelijks als douchecabine worden gebruikt. Neem een verkwikkende stoomdouche als je er tijd voor hebt en kom heerlijk tot rust.

Sommige douchecabines zijn veel meer dan een stoomdouche alleen. Er zijn er zelfs met een ingebouwde aromabox die de geuren van kruiden of oliën volledig tot hun recht laten komen. De meeste cabines kunnen geheel naar wens worden uitgerust met zijdouches, massagedouches of een dakdouche. 

Douchecabine en stoomcabine in een. Stoomcabine Glax van Novellini #douche #stoomdouche #badkamer

Stoomdouche Glax van Novellini

En overal waar een normaal bad past is in principe ook een whirlpool te installeren. Met de innovatieve baden, multifunctionele douches en combi-sauna's van nu, tover je de badkamer om in een luxe wellness ruimte die in het teken staat van ontspannen en genieten in stijl. 

Bad met whirlpool van Villeroy Boch #bad #whirlpool #villeroyboch #badkamer

Whirlpool bad van Villeroy Boch

Trend #4 - Robuust hout/beton

Beton en hout geven de badkamer een mooie mix & match en zijn populaire materialen voor de badkamer. Beton is duurzaam en ziet er modern uit door de strakke lijnen. Hout zorgt voor een warme sfeer en de natuur in je huis. Hout kan verwerkt worden in zowel accessoires als sanitair; er bestaan zelfs houten wastafels. Vloeren en wanden die zijn afgewerkt met betonlook, geven de badkamer een stijlvolle robuuste uitstraling. Waarom zou je er zelf niet voor kiezen?

Badkamer met hout en betonlook via Dekker Zevenhuizen
Stoere badkamer "Urban Jungle" met meubels en een inloopdouche via Dekker Zevenhuizen

Trend #5 Minimalistisch

In de minimalistische badkamer zijn geen overbodige details. Badmeubels met een strak ontwerp en dunne wastafels, je toiletspullen weggewerkt achter strakke spiegelkasten. Een grote inloopdouche met een glazen douchewand en roestvrij stalen profielen en een vlakke douchevloer waar geen doucheputje is te zien door de elegant weggewerkte douchegoten. Om compleet tot rust te komen.

Villeroy & Boch inloopdouche ingebouwde douchevloer Squaro Infinity
Villeroy & Boch douchevloer Squaro Infinity is gemaakt van Quaryl - een innovatief materiaal dat bestaat uit 60% kwarts en acrylhars - en is daarom strak op of in de vloer te installeren. Deze douchevloeren zijn op de millimeter nauwkeuring op maat te snijden en geschikt voor iedere badkamersituatie. Het materiaal voelt warm aan de voeten, is gemakkelijk schoon te houden en heeft een prachtig weggewerkte douchegoot. De vloeren zijn verkrijgbaar in vijf moderne kleuren die volledig aansluiten bij de huidige kleurtrends: Antraciet, Grijs, Bruin, Edelweiss of Crème.

Meer badkamerideeën bekijken?

Neem voor meer voorbeelden en inspiratie voor de badkamer een kijkje bij product in beeld of bezoek eens onze inspiratie-borden op Pinterest. Via onze brochure-service kan je gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

Bewaren

Bewaren

BROCHURE AANVRAGEN

Villeroy & Boch -
Villeroy & Boch

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen