Aco Showerdrain

Dé finishing touch voor jouw badkamer

Badkamermeubels bepalen de sfeer

Over het algemeen wordt het badmeubel als één van de eerste elementen uitgezocht voor de nieuwe badkamer. Een badmeubel kan écht de toon zetten en verhoogt het comfort in de badkamer. Kasten, lades en spiegelconcepten, ze zijn er in alle soorten en maten. Bent u op zoek naar een nieuwe badkamer? Wij geven u wat voorbeelden.

   

Meer dan alleen bergruimte

Badkamermeubels lijken in veel opzichten op meubels voor bijvoorbeeld de woonkamer. Maar er is een verschil: het materiaal waarvan ze zijn gemaakt moet bestand zijn tegen vocht. Meestal is dat kunststof, waterbestendig MDF of watervast multiplex. Dit materiaal wordt vervolgens afgewerkt met verf(lak) of een toplaag die eruit ziet als bijvoorbeeld marmer of hout. Ook wat betreft de materiaalkeuze zijn de mogelijkheden weer groter geworden. Wat te denken van corian, massief hout, laminaat, natuursteen of roestvrij staal? Veel badkamermeubels zijn wastafel en bergruimte in één. De grote kracht van deze opstelling is dat er ruimte mee wordt bespaard en dat leidingen en sifons er netjes in worden opgeborgen.

Thebalux badkamermeubel Stone met opzetwastafel

Zwevende meubels

Ook helemaal van deze tijd  zijn de zwevende meubels waarin het sifon in zijn geheel verdwijnt in de beperkte hoogte van het wastafelblad. Zwevende meubels zijn om meerdere redenen veel gekozen: ze hebben een ruimtelijk effect doordat je de vloer eronder blijft zien en maken dat de vloer eenvoudiger is te reinigen. Maar ook hier geldt: uitzonderingen bevestigen de regel. Meubels op pootjes zijn aan een overduidelijke opmars bezig. Ook verplaatsbare meubels winnen terrein. Inbouwen is geen must als er geen leidingen zijn verwerkt. Handig zijn bijvoorbeeld de trolleykasten op wieltjes die je overal naar toe kunt rijden. Of wat te denken van ronde kastjes die perfect passen onder een ronde wastafel?

Vanita   Zaro

Intelligente spiegels

De kwalitatief betere spiegelkasten hebben een lichtomlijsting waardoor een goed zicht is gegarandeerd. Bovendien zorgt zo'n verlichte spiegelkast voor een bijzonder en spannend lichteffect. Tegen het beslaan zijn er verwarmingsmatjes op de markt, die heel eenvoudig achter de spiegel kunnen worden geplakt. Nog een tip: kasten met uittrekbare elementen of laden verdienen de voorkeur boven traditionele kasten met legplanken. Ze zijn praktischer in gebruik doordat je de inhoud in één keer kunt overzien en vormen daarmee de perfecte bergplaats voor badlinnen, zeepjes en andere badbenodigdheden.

Badkamermeubels No Limit van Detremmerie. Stel zelf je badmeubel samen

Losse onderdelen

Veel meubelmerken spelen in op de behoefte van mensen om hun eigen badkamer te ontwerpen met de zogenaamde custom made-concepten. Er zijn bijvoorbeeld handige modulaire systemen die goed van pas komen in kleine badkamers. Ze bestaan uit losse onderdelen die in ontwerp en vormgeving op elkaar zijn afgestemd. De onderdelen – kast, spiegel en wastafel – kunnen vrij naar eigen voorkeur en mogelijkheden dichterbij of juist verder weg van elkaar worden geplaatst. Ook is het vaak mogelijk zelf het materiaal en de afwerking te kiezen. Opvallend is het woonkarakter dat de badkamermeubels van vandaag uitstralen. De meeste meubels zouden ook in de living niet misstaan.

 Macral    Macral

Download UW badkamer magazine in de App Store

Download nu eenvoudig en gratis UW badkamer magazine in de App Store met veel nieuws, informatie en inspiratie voor de badkamer. Bekijk de nieuwste produkten, bezoek de websites van verschillende merken en vraag informatie aan via de gratis brochureservice. En dat allemaal op de Ipad vanuit uw comfortabele stoel!


Download de brochure

Download de brochure

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen