pinterest
Shutters: de meest stijlvolle en praktische raambekleding in uw badkamer

Shutters: de meest stijlvolle en praktische raambekleding in uw badkamer

Zoek je naar raambekleding in de badkamer die zowel stijlvol als praktisch is? Denk dan eens aan shutters! Deze raambekleding is bestand tegen alle invloeden vanuit de badkamer én is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waardoor je de uitstraling kunt aanpassen op jouw eigen interieurstijl. Waarom shutters voor jouw badkamer een ideale oplossing zijn, leest je hier.

Belangrijke aspecten voor raambekleding in de badkamer

Bij de zoektocht naar raambekleding voor het badkamerraam zijn er een aantal aspecten die bepalend zijn voor een passend en duurzaam resultaat. Zo zijn de volgende aspecten een must om rekening mee te houden:

  • Goede ventilatiemogelijkheden
  • Materiaal bestand tegen vocht en bacterie
  • Mogelijkheden voor voldoende privacy
  • Op maat gemaakt voor jouw type badkamerraam
  • Raambekleding dat met het raam meebeweegt

Bij al deze aspecten zijn shutters voor het badkamerraam nu eenmaal de beste match. We leggen de mogelijkheden graag aan je uit.

Goede ventilatie voorkomt vochtproblemen

Al het vocht in de badkamer moet er ook weer uit kunnen. Je wil vochtproblemen en schimmelvorming natuurlijk voorkomen. Doordat shutters in de badkamer uitstekende ventilatie mogelijkheden bieden, is dat met deze raamdecoratie geen probleem.

Shutters worden namelijk volledig op maat gemaakt, waardoor ze het raam nooit blokkeren of de toevoer van lucht tegenhouden. Daarbij kan je de lamellen van shutters gemakkelijk bedienen om de mate van luchttoevoer zelf te regelen. Na een lange douche of bad sessie kan je de lamellen en/of het raam eenvoudig openen om frisse lucht binnen te laten, terwijl je nog steeds privacy behoudt.

Bestand tegen vochtige omstandigheden

Tegelijkertijd wordt deze raamdecoratie, anders dan stoffen of houten bekleding, niet aangetast door de vochtige omstandigheden van de badkamer. Je wil natuurlijk niet weer binnen een korte periode nieuwe raambekleding moeten uitzoeken omdat deze aangetast en niet meer schoon te krijgen is door het vocht.

Bij sterke shutters in de badkamer zal dit jou niet overkomen en kies je voor een duurzame oplossing die jarenlang mee gaat. Voor badkamers worden shutters namelijk gemaakt met een afwerking van kunststof en een aluminium kern. Deze materialen zijn uitstekend bestand tegen vocht en zijn niet vatbaar voor schimmelvorming, vervorming door warmte, vocht of andere omstandigheden. Hierdoor heb je ook na jaren intensief gebruik nog een prachtig resultaat.

Privacy op ieder moment afstellen

Door de eenvoudige bediening van shutters kan je de privacy van deze raambekleding eenvoudig afstellen op de behoefte van ieder moment. Het uitzicht van buiten naar binnen is met één simpele draai te blokkeren. En als je nog wel graag daglicht binnen wilt laten, is dit ook geen enkel probleem. Door bijvoorbeeld de lamellen van de badkamer shutters in een hoek omhoog te draaien blokkeer je wel het zicht, maar kan er nog wel licht naar binnen komen.

En heb je een raam in de ruimte waar je zelf moeilijk bij kunt komen? Naast een handige uitschuifbare bedieningsstok bestaan er tegenwoordig ook shutters met elektrische bediening, waarbij de stand eenvoudig op afstand te regelen is met één klik op de knop. Ideaal wanneer het gaat om een hoog dakraam of andere plek waar je lastig bij kunt.

Volledig maatwerk, passend bij jouw raampartijen

Veel badkamers in ons land hebben te maken met een schuine wand, waar veelal een dakraam via een draai-kiep-systeem gevestigd is. Zo’n schuin hangend raam is extra lastig om te bekleden met raamdecoratie die op zijn plek blijft zitten, zonder de gehele functie en ventilatie hiervan te blokkeren. Bij een plisségordijn bijvoorbeeld is de kans groot dat er veel vocht gevangen blijft tussen het gordijn en het raam, wat uiteindelijk schimmel kan veroorzaken. Bij shutters kan er ten alle tijden goede ventilatie zijn door de lamellen iets te kantelen. 

Voor een draai-kiep raam zijn raam shutters de ideale oplossing. Shutterpanelen worden namelijk voor ieder raam op maat gemaakt, waardoor het altijd aansluit op de maatvoering van het raam. Ook kan deze raambekleding direct op het kozijn gemonteerd worden, en de hendel op de shutter frame, waardoor de schuine hoek geen enkel probleem is en de functie van het raam behouden blijft. 

Stijlvolle afwerking van de ruimte

Zoals je leest zijn badkamer shutters een erg praktische oplossing voor raambekleding, waarbij je profiteert van vele voordelen. Maar naast dat het een praktische keuze is, kies je hiermee ook voor een hele stijlvolle en sfeervolle optie. 

Doordat ieder product op maat voor je gemaakt wordt, heb je ook ontzettend veel keuze in de uitstraling en afwerking van deze raambekleding. Zo kan je kiezen uit verschillende kleuren, de breedtes van de lamellen en diverse montagesystemen. Stem de stijl en uitstraling van dit product geheel af op jouw eigen wensen. Met badkamer shutters weet je in ieder geval dat je kiest voor praktische, tijdloze en stijlvolle raambekleding waar je jarenlang van kunt genieten.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen