pinterest
Originele verlichtingsideeën voor in de badkamer

Originele verlichtingsideeën voor in de badkamer

Licht is een essentieel element in je interieur, en dat geldt dubbel voor de badkamer. De badkamer is namelijk de plek waar je je comfortabel en op je gemak wilt voelen. Goede verlichting kan echt het verschil maken in de sfeer van jouw badkamer. Ben je op zoek naar inspiratie voor een badkamerrenovatie, of wil je deze ruimte gewoon een opknapbeurt geven? Wat je reden ook is, hieronder vind je originele verlichtingsideeën die je badkamer zullen omtoveren tot een sfeervolle en functionele plek. Lees hier verder.

Sfeerverlichting die de toon zet

De badkamer is niet alleen een functionele ruimte, maar ook een plek waar je lekker kunt ontspannen na een lange dag. Door gebruik te maken van warm witte led strips in de badkamer, kun je de perfecte sfeer creëren voor wat extra ontspanning. Daarnaast kunnen dimlichten tijdens een ontspannend bad het gevoel van een spa ervaring nabootsen, maar dan gewoon binnen het comfort van je eigen huis.

Spiegelverlichting

De spiegel is vaak het punt waar als eerste de aandacht naartoe gaat in de badkamer. Dus waarom zou je niet kiezen voor verlichting die rondom de spiegel zelf is geïntegreerd? Naast dat het praktisch is voor taken zoals scheren of make-up aanbrengen, voegt het direct een gevoel van luxe toe.

Functionele verlichting met een kleine twist

Hoewel sfeer belangrijk is, moet de badkamer ook praktisch zijn. Dit betekent dat je genoeg licht tot je beschikking hebt op de plekken waar dat echt nodig is. Plaats heldere, gerichte verlichting in zones waar precisiewerk vereist is, zoals boven de wastafel of bij de douche. Zorg er ook voor dat deze lichten dimbaar zijn, zodat je ze kunt aanpassen wanneer er sfeerlicht gewenst is.

Verborgen led strips op onverwachtse plekken

Led strips onder zwevende kasten of langs de rand van het plafond kunnen een moderne en minimalistische look creëren. Bovendien voegt het een onverwacht element en meer dynamiek toe aan de ruimte. Kies voor een warme kleurtemperatuur om een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren. Warm wit, geel of amberkleurig licht kan zacht en flatterend zijn, wat helpt om te ontspannen en tot rust te komen.

Zachte nachtverlichting

Overweeg nachtverlichting met bewegingssensoren voor de late avondbezoekjes aan de badkamer. Subtiel licht dat automatisch aangaat, kan de weg wijzen zonder dat je volledig wakker hoeft te worden.

Kortom, de badkamer is de ideale plek om te experimenteren met verlichting. Het biedt de kans om zowel functionele als sfeervolle aspecten aan te spreken, waardoor je badkamer niet alleen praktisch is, maar ook een plek van ontspanning wordt. Met deze tips geniet je straks van een badkamer die niet alleen goed verlicht is, maar ook sfeer en stijl uitstraalt. Veel succes!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen