pinterest
Badkamer of toilet renoveren? Inspiratie van Duravit

Badkamer of toilet renoveren? Inspiratie van Duravit

Ben je van plan om in het nieuwe jaar een compleet nieuwe badkamer te plaatsen of wil je de toiletruimte of badkamer renoveren? De mogelijkheden zijn ontelbaar en daarom helpen we je graag op weg. We vroegen de specialisten van Duravit naar de de badkamertrends van 2023. Bepaal zo wat jouw wensen zijn!

Scandinavische uitstraling met organische vormen

De Scandinavische trend zien we nu ook terug in de badkamer. Organische vormen en Scandinavische invloeden vullen de ruimte. De strakke lijnen verdwijnen steeds meer en maken plaats voor ronde en organische vormen. Ronde spiegels, badmatten met ronde hoekjes en kranen met een minder strakke afwerking zijn populair!

FotoBadkamer of toilet renoveren? Inspiratie van Duravit

Perfect voor een ruimte waar rust en welzijn belangrijk zijn, is de Japandi stijl. Waar Scandi én Japan terugkomen, met invloeden van een langzaam en eenvoudig leven. De combinatie van het minimalisme en de functionaliteit van Japans design en de warmte en rust van Scandi design. Japandi is de perfecte look voor een functionele en fijne badkamer.  Lees meer over Japandi in de badkamer

Haal de natuur naar binnen

De badkamer is steeds meer een plek om je terug te trekken en te relaxen: mensen kiezen voor een heerlijk ligbad of regendouche. Sfeerbepalend zijn de gekozen kleuren, deze moeten rustgevend zijn: aardetinten en ton-sur-ton. Om die reden zien we steeds vaker beige, terracotta, zand en bruin in de badkamer. Vooral tegels in deze kleur of geverfde muren in combinatie met gouden details zijn momenteel populair.

Ton-sur-ton is eigenlijk niets meer dan één basiskleur, die terugkomt in verschillende tinten. Dit is natuurlijk ideaal in een badkamer met aardetinten. Kies bijvoorbeeld een bruine basiskleur die wordt gecombineerd met wit sanitair en textiel in terra, beige of zandkleurig en overige accessoires in deze tinten, of in hout.

FotoBadkamer of toilet renoveren? Inspiratie van Duravit

Duravit Sustano - recyclebare douchevloer

Duurzaamheid

Het is in deze tijd een beetje voor de hand liggend, maar in 2023 zullen we steeds vaker duurzame en waterbesparende producten terugzien in de badkamer. Het is daarom steeds gebruikelijker om te investeren in milieuvriendelijk sanitair. Je kunt hierbij denken aan waterbesparende toiletten. Deze zorgen er in de meeste gevallen voor dat er minder water verbruikt wordt tijdens het doorspoelen, maar wel dezelfde waterdruk. Zo merk je er bijna niks van.

Materialen met een zachte uitstraling

Deze trend sluit natuurlijk perfect aan bij duurzaamheid: natuurlijke materialen. We vinden het steeds belangrijker worden dat er milieuvriendelijke productieprocessen plaatsvinden en materialen als plastic komen minder vaak voor. Natuursteen, marmer en hout worden steeds vaker onderdeel van de badkamer. Deze materialen worden vaak gecombineerd met goud of chroom, die beide een zachtere uitstraling hebben. Kranen en accessoires kunnen allemaal in dezelfde edele oppervlakken worden uitgevoerd, dit zorgt voor een luxe uitstraling.

FotoBadkamer of toilet renoveren? Inspiratie van Duravit

Duravit Soleil by Starck

Luxe & ontspanning met donkere elementen

Een donkere badkamer straalt luxe uit, zorgt voor een mysterieus gevoel maar vooral voor een gevoel van geborgenheid. Na een drukke werkdag tot rust komen in een warm bad? In een donkere badkamer heb je minder prikkels om je af te leiden waardoor je nog beter ontspant.

FotoBadkamer of toilet renoveren? Inspiratie van Duravit

Duravit badkamerserie Zencha

Optimale hygiëne: de douche-wc

De douche-wc heeft sinds zijn introductie, ruim 10 jaar geleden, een hele revolutie doorgemaakt. Tegenwoordig is de douche-wc geen uitzondering meer, maar steeds meer de norm. Technische details, uiteenlopend van een sensor voor het automatisch openen van de klep, de gebruikersidentificatie in de zitting, tot het brede scala aan instelmogelijkheden voor de verwarmbare zitting, douchesproeier en regelbare warme lucht föhn, garanderen optimaal comfort en hygiëne.

Op zoek naar meer inspiratie? Download het magazine en bezoek de Duravit website 

Informatie aanvragen bij Duravit

Hoe wilt u de informatie ontvangen?

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen