pinterest
Duravit collectie ontworpen vanuit Japanse rituelen

Duravit collectie ontworpen vanuit Japanse rituelen

Ronde vormen, puristische badkamermeubels en bijzondere opzegwastafels, dat zijn de kenmerken van badkamercollectie Zencha van Duravit. De serie is geïnspireerd op traditionele Japanse rituelen en vakmanschap. De geometrische meubels hebben een fijn frame en ze zijn gemaakt van hout en structuurglas met veel opbergruimte.

Theekommen 

FotoDuravit collectie ontworpen vanuit Japanse rituelenUitgangspunt voor de ontwerpen zijn handgemaakte keramische theekommen die ontwerper Sebastian Herkner in Japan ontdekte. De zachte, organische vormen liet hij terugkomen in de sanitaire objecten van de badkamer. Ze zijn ontworpen als gewelfde rechthoeken, lopen uit aan de onderkant en lopen taps toe aan de bovenkant met een subtiele ronding. Ook het materiaal is subtiel, de wastafels zijn gemaakt van DuraCeram®, wat het mogelijk maakt om sterke onderhoudsvriendelijke opzetwaskommen met een extreem dunne rand te vormen. 

Licht en fijn

FotoDuravit collectie ontworpen vanuit Japanse rituelenDe meubels zien er licht uit, vanwege hun rechte lijnen en het fijne frame van slechts 6mm dikte. 'Het produceren van dergelijke technisch complexe oplossingen met constante kwaliteit werkt alleen als je, zoals Duravit, beschikt over eigen productiefaciliteiten met de juiste knowhow en een hoog vakmanschap', weet Herkner. De badkamermeubels uit de Zencha-collectie kunnen worden gebruikt als open planken of als lades met push-open en zelfsluitende techniek.De organische vorm wordt geaccentueerd door een LED-strip, terwijl het licht aan en uit wordt gezet met een sensor aan de onderkant van de spiegel.

Ligbad

FotoDuravit collectie ontworpen vanuit Japanse rituelenAlles is op elkaar afgestemd bij de Zencha collectie. Zo is dit vierkante bad van DuraSolid® afgeleid van de opzetwastafel. Met de juiste diepte nodigt het uit om je onder te dompelen in het water en doet het denken aan een Japans Onsen-bad, een Japanse badgelegenheid met water uit een geiser. De Zencha-collectie combineert filigraan design met hoogwaardige, duurzame materialen zoals PEFC-gecertificeerd hout. De sanitaire objecten en het meubilair worden met de hand gemaakt en verfijnd bij Duravit in Hornberg in het Zwarte Woud. 

Informatie aanvragen bij Duravit

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen