pinterest
Zo richt je een kleine badkamer in

Zo richt je een kleine badkamer in

In de meeste Nederlandse woningen is de badkamer een kleine ruimte. Om aan alle luxe en comfort te voldoen, willen we graag een douche, badmeubel, voldoende bergruimte en als het even kan ook een bad. Dat maakt het inrichten van de badkamer een uitdaging. Met slimme trucjes en handige tips van Luca Sanitair lukt het prima om jouw ideale badkamer te realiseren.

Glas als scheidingswand

FotoZo richt je een kleine badkamer inWanneer je kiest voor een glazen wand, neemt de ruimte optisch toe. Bovendien is een glazen douchewand onderdeel van een strakke design badkamer en fungeert het een handige scheiding waarbij de rest van de ruimte niet nat wordt. Kies niet voor teen betegelde scheidingswand, daarmee maak je de ruimte juist kleiner doordat deze dicht is. Het hoekbad is een perfecte oplossing in deze badkamer met aparte douche.

Groot formaat tegels in lichte kleuren

FotoZo richt je een kleine badkamer in

Lichte kleuren maken een ruimte fris, open en optisch groter. Denk bijvoorbeeld aan grote tegels in een neutrale kleur. Met hoogglans tegels zit je helemaal goed, omdat de weerspiegeling van het licht verruimend werkt. Met grote tegels heb je al minder voegen in de badkamer en dat is precies het effect dat je wil. Kies voor vierkante of rechthoekige tegels om de rust te bewaren. Zo creëer jij je eigen homespa op een paar vierkante meter.

Kies voor compact sanitair

FotoZo richt je een kleine badkamer in

Voor een kleine ruimte kun je kiezen voor compact sanitair. Luca Sanitair heeft verschillende maten badmeubels bijvoorbeeld. Ook kun je beter een inbouwbad nemen, zodat ook de hoeken optimaal worden benut in plaats van een vrijstaand exemplaar. Om de ruimte optische groter te laten lijken, is een zwevend badmeubel of toilet een goede oplossing.

Grote spiegels

FotoZo richt je een kleine badkamer in

Een spiegel kan zorgen voor een vergrotend effect. Net als een raam, dat geeft toegang tot daglicht en een verruimend gevoel. Omdat bij beide het idee ontstaat dat de badkamer, hoe klein ook, doorloopt. Je kunt ook denken aan een spiegelkast. Daarmee win je ruimte door een spiegel en bergruimte te combineren. 

De foto's in dit artikel zijn van Luca Sanitair, bekend van de mooie collectie Italiaans design sanitair. Voor meer informatie vraag je hier informatie aan.

Luca Sanitair

Design sanitair van Italiaanse bodem

Informatie aanvragen bij Luca Sanitair

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen