pinterest
Italiaans design in de badkamer: Luca Sanitair trends

Italiaans design in de badkamer: Luca Sanitair trends

Italiaans design in de badkamer zorgt voor een stijlvol geheel en voor een heuse wellness ervaring om ultiem te kunnen ontspannen en genieten. Prachtig voor een grote badkamer, maar ook voor een kleinere ruimte zijn er elegante en compacte oplossingen. Hou je van Italië en de goede smaak van de Italiaanse designers? We zetten vier badkamertrends voor je op een rij aan de hand van de Italiaanse badkamer producten van Luca Sanitair.

Luxe materialen

Natuurlijke en luxe materialen zijn tijdloos! Natuursteen, marmer, beton ciré en hout zijn een mooie basis om een wellness ervaring te creëren. Waar natuursteen in voorgaande jaren vooral met zwarte kranen werd gecombineerd, zien we in 2023 meer goud, chroom en rvs kleuren. Je waant je direct in de badkamer van een chique hotel!

FotoItaliaans design in de badkamer: Luca Sanitair trends 

Ronde vormen

Ronde en organische vormen zijn de trend, ook in de badkamer. Met nieuwe accessoires en producten ben je deze trend stapsgewijs naar jouw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan ronde spiegels, wastafels en baden. Ook badkamermeubels zijn in steeds meer vormen verkrijgbaar, bijvoorbeeld met rondingen en reliëf.

FotoItaliaans design in de badkamer: Luca Sanitair trends 

Milieubewust

De badkamer van 2023 is milieuvriendelijker en houdt rekening met duurzaamheid. Denk aan natuurlijke materialen en waterbesparende kranen en toiletten. Waterbesparende Bongio kranen zijn ook nog eens heel mooi en beschikbaar in 17 verschillende kleuren. Diverse soorten kranen, waaronder badmengkranen, thermostaatkranen, hoofddouches, douchesets en wastafelmengkranen. Lees hier meer over deze kranen.

FotoItaliaans design in de badkamer: Luca Sanitair trends

Kleur

Sommige bestaande trends zijn zo mooi dat ze meegaan naar 2023. Sanitair en kranen in kleuren die passen bij de natuur: aardetinten. Voorbeelden hiervan zijn bruin, zand, terracotta, taupe en beige. Kleuren die steeds vaker worden gekozen als basiskleur voor de hele badkamer en in verschillende tinten terugkomt in het sanitair. Beter bekend als ton-sur-ton. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor de kleur beige en deze combineren met een travertin tegel en een zandkleurige houtkleur. 

FotoItaliaans design in de badkamer: Luca Sanitair trends

Wist je dat sanitair tegenwoordig ook in verschillende kleuren beschikbaar is? Toiletten, waskommen en baden zijn er onder andere in zwart, bruin en roze. De mogelijkheden zijn eindeloos! Dit maakt het Italiaanse sanitair uitermate geschikt voor de ton-sur-ton trend. 

Lees ook: Kleur in de badkamer met accessoires, planten en gekleurd sanitair

Meer Italiaanse producten voor de badkamer zien? Bekijk hier de producten van Luca Sanitair of vind een verkooppunt in de buurt.

Luca Sanitair

Design sanitair van Italiaanse bodem

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen