pinterest
5 tips voor duurzaam douchen en baden

5 tips voor duurzaam douchen en baden

Wil jij ook water en energie besparen tijdens het douchen en baden? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je! In dit artikel lees je hoe je met kleine aanpassingen in de badkamer al snel veel kunt besparen. Door deze tips toe te passen in jouw badkamer, kun je eenvoudig veel water en energie besparen. Zo draag je bij aan een duurzamere wereld én bespaar je ook nog eens op je energierekening!

Tip 1: Minimaliseer je douchetijd

Een warme douche is natuurlijk heerlijk, maar probeer de tijd onder de douche te minimaliseren. Plaats bijvoorbeeld een timer in de douche en stel een maximale douchetijd van 5 minuten in. Hiermee bespaar je niet alleen veel water, maar ook tijd die je kunt besteden aan andere leuke dingen!

Tip 2: Installeer een thermostatische douche- of badmengkraan

Een thermostatische kraan zorgt ervoor dat het water sneller op de gewenste temperatuur is en constant blijft tijdens het douchen. Dit is niet alleen prettig, maar je bespaart ook nog eens energie en water. Thermostatische douche- en badmengkranen zijn er in verschillende mooie kleuren passend bij de kranen van de rest van de badkamer, zoals deze van Hotbath.

Foto5 tips voor duurzaam douchen en baden

Tip 3: Gebruik een waterbesparende douchekop

Wil je genieten van een comfortabele douche en tegelijkertijd water besparen? Overweeg dan het gebruik van een waterbesparende douchekop. Hotbath's douchekoppen zijn uitgerust met het Shower Power Systeem (SPS) en het Ecoair systeem. Het SPS zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het water in de douchekop, waardoor je een aangename douche-ervaring kunt hebben met minimale waterstroom. Het Ecoair systeem voegt lucht toe aan het water, waardoor je aanzienlijk minder water verbruikt. Dit alles zonder dat het ten koste gaat van het comfort!

Tip 4: Beperk het nemen van een bad

Hoewel het nemen van een bad een zeer ontspannende ervaring kan zijn, verbruikt het aanzienlijk meer water dan het nemen van een korte douche. Het is daarom raadzaam om het nemen van een warm bad zoveel mogelijk te beperken. In het geval dat je echter van plan bent om binnenkort een bad in je badkamer te installeren, is het verstandig om ervoor te zorgen dat het bad goed geïsoleerd is. Dit zorgt ervoor dat het warme water langer op temperatuur blijft en je langer van je bad moment kan genieten.

Foto5 tips voor duurzaam douchen en baden

Tip 5: Verspil geen warm water

Om energieverspilling te voorkomen, is het belangrijk om niet onnodig warm water te gebruiken. Vaak wordt de hendel van de wastafelkraan pas naar koud gedraaid als het water al lauw is geworden. Dit zorgt ervoor dat de waterleiding al is verwarmd en er onnodig energie wordt verbruikt. Gelukkig biedt Hotbath een oplossing met hun wastafelmengkraan die in de neutrale stand automatisch koud water geeft. Dit voorkomt verspilling van warm water en zorgt bovendien voor een strakke uitstraling.

Door deze tips toe te passen in jouw badkamer, kun je eenvoudig veel water en energie besparen. Zo draag jij bij aan een duurzamere wereld én bespaar je ook nog eens op je energierekening!

Nieuwsgierig naar de waterbesparende systemen, douchekoppen en kranen voor jouw badkamer? Kijk dan hier en vraag vrijblijvend informatie aan. Ontdek hier de unieke systemen van Hotbath

Bron & afbeeldingen: Hotbath

Hotbath

Italian bathroomware

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen