pinterest
Wabi Sabi: dé trend voor in de badkamer

Wabi Sabi: dé trend voor in de badkamer

Wil jij je badkamer eens flink onder handen nemen en gaan voor een compleet nieuwe look? Een woonverzekering afsluiten is slim, omdat eventuele schade aan je badkamer dan gedekt is. Wabi sabi is dé trend voor de badkamer op het moment. Deze Japanse stijl is ons land langzaam aan het overnemen. Wat is wabi sabi en hoe implementeer je het in jouw badkamer? We vertellen je er in dit artikel alles over.

Wat is wabi sabi?

Wabi sabi is een Japanse filosofie en esthetiek die gaat over het accepteren en omarmen van imperfectie en vergankelijkheid. Het is bij wabi sabi belangrijk om respect te hebben voor de natuurlijke cyclus van dingen. Zoals veel Oosterse filosofieën heeft ook Wabi Sabi het westen bereikt en wordt het tegenwoordig veel verwerkt in het interieur. Wil jij je interieur ook goed verzekeren? Zie hier meer informatie!

Materialen

Bij Wabi Sabi draait alles om de natuurlijke cyclus van dingen en het omarmen van vergankelijkheid. Daarom zijn echte Wabi Sabi materialen van natuurlijke oorsprong. De materialen die veel gebruikt worden in een Wabi Sabi interieur zijn onder andere hout, linnen en wol. In de badkamer kun je op de vloer bijvoorbeeld kiezen voor natuursteen. Synthetische materialen zoals plastic wil je in een Wabi Sabi badkamer zo veel mogelijk vermijden.

Kleuren

Een Wabi Sabi interieur is rustig en minimalistisch. Er worden eigenlijk geen felle kleuren gebruikt en ook donkere kleuren als bruin, donkerblauw of -groen en zwart zie je niet terug. Ideale kleuren voor een Wabi Sabi interieur zijn wit, beige, lichtgrijs en eventueel lichtgroene of lichtblauwe tinten.

Duurzaamheid

Bij Wabi Sabi speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Niet alleen voor het milieu, maar ook omdat vergankelijkheid onderdeel is van de Wabi Sabi esthetiek en de meubels en materialen die je in je interieur verwerkt er daarom best een beetje gebruikt uit mogen zien. Verwering is helemaal niet erg, omdat volgens de Wabi Sabi esthetiek vergankelijkheid juist iets moois is. Mooie meubels voor een Wabi Sabi interieur vindt je bijvoorbeeld bij de kringloop of koop iets over van iemand, bijvoorbeeld via een platform als Marktplaats. Omdat de Wabi Sabi esthetiek ook een belangrijke rol biedt aan de natuur, doen wat planten hier en daar in de badkamer je interieur ook veel goeds. Dat ziet er niet alleen gezellig uit, maar zorgt ook nog eens voor een uitstekende luchtkwaliteit. Ben jij geïnspireerd geraakt door de Wabi Sabi trend?

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen