pinterest

Een inloopdouche: hier moet je aan denken

Wil jij je douche-ervaring naar een hoger plan tillen? Je kunt dat natuurlijk bereiken met heerlijke producten zoals Kerastase resistance, maar ook een inloopdouche kan jou het gevoel geven dat je niet thuis, maar in een hotel aan het douchen bent. Wat is een inloopdouche, wat kost het en wat zijn de voor-en nadelen? We vertellen je er in dit artikel alles over.

Wat is een inloopdouche?

De naam zegt het al. Een inloopdouche is een douche waar je letterlijk in kunt lopen. Je hoeft geen douchedeur te openen of in een douchebak te stappen. Jouw inloopdouche staat achter een muurtje bij jou in de badkamer. Dat ziet er ontzettend luxueus uit en kan zorgen voor een heerlijke douche-ervaring.

Wat gaat het kosten?

Als je een inloopdouche wilt, zul je deze wel moeten laten installeren en dat is helaas niet gratis. Afhankelijk van de eisen en van wat er nog moet gebeuren, variëren de kosten van de installatie van een inloopdouche tussen de 600 en 1900 euro. Het hangt er vanaf hoe duur de tegels zijn die je wil laten leggen en wat er in de badkamer nog allemaal gesloopt en gebouwd moet worden voor je daadwerkelijk een inloopdouche aan kan leggen. Ook moet er worden nagedacht over een geschikt afwateringssysteem.

De voordelen

Een inloopdouche kent een hoop voordelen. Ten eerste ziet het er natuurlijk ontzettend luxe uit en waan je je helemaal ontspannen in een luxe hotel. Daarnaast kan een inloopdouche voor ouderen of voor mensen die slecht ter been zijn echt een uitkomst zijn, omdat je veiliger in en uit de douche kunt stappen. Tot slot is een inloopdouche makkelijker schoon te houden dan een gewone douche. Een inloopdouche bestaat immers uit niets meer dan een vierkante of rechthoekige bak zonder ingewikkelde randjes of hoekjes waar je met je doekje of spons niet bij kunt.

De nadelen

Het grootste nadeel aan een inloopdouche is dat het, als je geen ontzettend goed afwateringssysteem creëert, een behoorlijk natte boel kan worden in de badkamer. Zorg dus dat je een goed afwateringssysteem hebt en dat de douchebak lang genoeg is, zodat niet al het douchewater in de badkamer terecht kan komen. Een natte vloer van de badkamer kan ontzettend glad worden (het zijn immers meestal tegels) en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Zeker wanneer je te maken hebt met mensen die al slechter ter been zijn. Toch wegen de voordelen sterker op tegen de nadelen. Heb jij er al een?

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen