pinterest
Denkt u erover na om een aanbouw toe te voegen? Dit zijn 5 dingen die je moet weten!

Denkt u erover na om een aanbouw toe te voegen? Dit zijn 5 dingen die je moet weten!

Een aanbouw is de perfecte mogelijkheid om meer ruimte te creëren voor je woning. Het hebben van een iets grotere slaapkamer of keuken is helemaal niet zo’n slecht idee. Alleen er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor je een aanbouw kunt plaatsen. Van het vergunningstraject tot het kiezen van het juiste materiaal, er komt heel wat bij kijken. In dit artikel bespreken we 5 dingen waar je op moet letten bij het bouwen van een aanbouw en geven we je handige tips om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Vergunningen en regelgeving

Voordat je begint met de bouw van een aanbouw, is het belangrijk om na te gaan of je een vergunning nodig hebt. In veel gevallen is een omgevingsvergunning nodig voor het plaatsen van een aanbouw. De regelgeving hieromtrent kan per gemeente verschillen, dus is het verstandig om dit van tevoren goed uit te zoeken. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten en tekeningen op orde hebt voordat je begint met de bouw, om eventuele vertragingen te voorkomen.

Prefab aanbouw

Een gemakkelijke manier om een aanbouw te plaatsen is door een prefab aanbouw te plaatsen. De Prefab aanbouw is een kant-en-klare aanbouw die in de fabriek wordt geproduceerd en vervolgens op locatie wordt gemonteerd. Prefab aanbouwen worden heel erg snel geplaatst en zijn gemaakt van hoge kwaliteit. Daarnaast zijn ze vaak goed geïsoleerd, wat resulteert in een energiezuinige aanbouw. Een prefab aanbouw is dus een goede keuze als je op zoek bent naar een snelle en efficiënte oplossing voor het uitbreiden van je woning.

Materiaalkeuze

Bij het bouwen van een aanbouw is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen. Afhankelijk van je wensen en budget zijn er verschillende opties mogelijk. Hout is bijvoorbeeld een van de populairste materialen voor aanbouwen vanwege de natuurlijke uitstraling en de mogelijkheid om het te schilderen in elke gewenste kleur. Daarnaast is kunststof een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt voor aanbouwen. Aluminium is ook een goede keuze omdat het een moderne uitstraling en lange levensduur heeft.

Architectuur en ontwerp

Bij het bouwen van een aanbouw is het belangrijk om rekening te houden met de architectuur van je woning. De aanbouw moet natuurlijk goed passen bij de stijl van je woning. In samenwerking met een architect kunnen jullie een ontwerp maken dat perfect past bij de omgeving. Denk goed na over tijdens het ontwerpen over de functie en het toekomstperspectief.

Budget en planning

Het is slim om van tevoren een budget op te stellen en een planning te maken voor de bouw van de aanbouw. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en kun je het bouwproces goed in de gaten houden. Zorg ervoor dat je wellicht een buffer hebt ingebouwd voor onvoorziene kosten en houd rekening met eventuele vertragingen in de planning. Door realistisch te blijven en goed voorbereid te zijn, kun je het bouwproces soepel laten verlopen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen