pinterest
Schilderen in de badkamer: aandachtspunten voor een duurzaam resultaat

Schilderen in de badkamer: aandachtspunten voor een duurzaam resultaat

Met een likje verf kun je de badkamer een nieuwe en frisse uitstraling geven. Maar door de specifieke omstandigheden in deze ruimte, zijn er wel een paar belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. In dit artikel staan 5 punten voor je op een rij om je op weg te helpen.

Verfkeuze: kies voor vochtbestendige verf

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij het schilderen van de badkamer is de verfkeuze. Het is essentieel om een verfsoort te gebruiken die speciaal is ontworpen voor vochtige binnenruimtes. Deze verf is goed bestand tegen condensatie en voorkomt schimmel en andere vochtproblemen. Een ander voordeel van dit soort badkamer muurverf is dat het goed afwasbaar is.

Kozijnen verven: binnenkozijnen vs. buitenkozijnen

Is jouw badkamer voorzien van houten kozijnen? Dan is het belangrijk om onderscheid te maken tussen binnenkozijnen en buitenkozijnen. Je hebt hier namelijk verschillende soorten verf voor nodig. Voor het schilderen van de binnenkozijnen gebruik je een vochtbestendige binnenverf, terwijl je voor het schilderen van de houten buitenkozijnen beter een buitenlak op terpentinebasis kunt kiezen. De Sigma S2U Allure Gloss is hier een goed voorbeeld van. Mocht je twijfelen over de geschikte verfkeuze, dan is het verstandig om persoonlijk advies in te winnen van een verfspecialist.

Voorbereiding: schoon en droog oppervlak

Een goede voorbereiding van de ondergrond is cruciaal voor een duurzaam eindresultaat. Zorg ervoor dat het plafond, de muren of houten kozijnen schoon zijn voordat je begint met schilderen. Verwijder eventuele verfresten, vuil, schimmel en zeepresten grondig en laat het oppervlak goed drogen. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf (of de primer). 

Ventilatie: voldoende luchtstroom in de badkamer

Vergeet niet om de badkamer voldoende te ventileren tijdens en na het schilderen. Dit zorgt ervoor dat de verf goed kan drogen en uitharden. Ook voorkomt het de ophoping van vocht in de ruimte, wat anders schimmelvorming kan veroorzaken. Extra tip: wacht minimaal een dag voordat je een stomende douche neemt of in een heet bad stapt. Het is beter om de verflaag volledig te laten drogen voordat het wordt blootgesteld aan vocht.

Afwerking en onderhoud: duurzaamheid behouden

Het is verstandig om te kiezen voor verf met een duurzame afwerking. Hierdoor is het niet alleen beter bestand tegen vocht, maar ook gemakkelijker schoon te houden en zal het langer mooi blijven. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponzen, omdat je hiermee de verf kunt beschadigen. Zijn er toch beschadigingen ontstaan of is er sprake van slijtage? Pak dit dan zo snel mogelijk aan om de duurzaamheid van de rest van het schilderwerk te behouden.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen