pinterest
Badkamertrend: de Japandi badkamer

Badkamertrend: de Japandi badkamer

Houd je van de elegantie van de Scandinavische woonstijl, maar zoek je naar een unieke twist voor je woning? Dan is de Japandi stijl precies wat je zoekt. Deze stijl is een samenkomst van de geliefde Scandinavische inrichting met subtiele Japanse invloeden. De serene ambiance die het uitstraalt, maakt het bij uitstek geschikt voor de badkamer. Het motto? Houd het eenvoudig! In dit artikel lees je meer over de Japandi stijl in de badkamer.

FotoBadkamertrend: de Japandi badkamer

Natuurlijke elementen

De Japandi stijl combineert invloeden uit het Oosten en het Scandinavisch minimalisme op een verrassende manier. Het resultaat is echt heel mooi: een ingetogen en strakke badkameruitstraling met warme nuances. Als je een Scandinavische badkamer combineert met koele materialen zoals beton en hout en daar accessoires van bamboe, rotan of gevlochten riet aan toevoegt, ontstaat de perfecte Japandi badkamer. Ga voor verfijnde, lichte accenten afgewisseld met wit en zwart om een rustgevend 'zen-effect' te creëren.

FotoBadkamertrend: de Japandi badkamer

Eenvoud als ultieme schoonheid

De keuze van badkamermeubelen is cruciaal binnen de Japandi stijl. Het contact met de vloer en met de aarde staat centraal in deze filosofie. Hierom zie je veelal staande meubels terug in de Japandi badkamer. Een strakke en minimalistische uitstraling is eveneens onmisbaar voor je meubilair. Voldoende opbergruimte in de badkamer is bovendien van groot belang. Dit voorkomt rondslingerende handdoeken en verzorgingsproducten.

Tip: Kies voor (massief) hout en ga voor ronde of ovale wastafels - deze details maken het geheel compleet.

FotoBadkamertrend: de Japandi badkamer

Tijd voor ontspanning

Of je nu kiest om te genieten van een verkwikkende douche of een rustgevend bad, in een kalmerende Japandi badkamer is alles mogelijk. Onthoud echter: traditioneel gezien wordt er binnen de Japandi badkamer voor één van beide gekozen. Vrijstaande baden voegen een uniek element toe. Inloopdouches zijn een praktisch alternatief. Zachte kleuren en een minimale hoeveelheid accessoires creëren de juiste sfeer.

Het kleurenpalet van een Japandi badkamer omvat voornamelijk aardetinten. Deze warme en natuurlijke kleuren dragen bij aan een gevoel van rust en zorgen voor een warme ambiance in de badkamerruimte. Het minimalistische kleurschema gaat vaak hand in hand met luxueuze materialen en tinten. Accenten van chroom en zacht goud passen uitstekend bij dit palet.

FotoBadkamertrend: de Japandi badkamer

It’s in the details

Accessoires zijn minimaal in de Japandi badkamer. En wanneer ze aanwezig zijn, gaat het om één opvallend element. Denk aan grote ovale of ronde spiegels. Als je trouw wilt blijven aan het thema, kies dan bijvoorbeeld voor een royale waaier in dezelfde kleurtinten als de badkamer!

Voor liefhebbers van minimalisme, warm hout en een sfeervolle ambiance is de Japandi badkamer zonder twijfel een bron van inspiratie.

Wil je meer ideeën opdoen? Breng dan zeker een bezoek aan de showrooms van X²O Badkamers of ontdek alle badkamerinspiratie op x2o.nl!

X2O badkamers

Ga voor de badkamer die je aan iedereen wilt laten zien!

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen