pinterest
Keukenrenovatie tips die naadloos aansluiten bij de stijl van je badkamer

Keukenrenovatie tips die naadloos aansluiten bij de stijl van je badkamer

Staat het renoveren van de keuken op korte termijn bij jou op je prioriteitenlijst? Door te gaan voor een renovatie, kun je flink wat tijd en geld besparen in vergelijking met een ingrijpende verbouwing. En pak je dan ook meteen de badkamer een keer goed onder handen? Dan is het meer dan logisch dat je maar al te graag dezelfde consistente stijl door wilt voeren in beide ruimtes. Dit hoeft gelukkig helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Want met een paar kleine en praktische tips kun je dit al werkelijkheid laten worden. In dit blog lees je er meer over. 

Kies voor kasten in dezelfde kleuren en materialen 

Tijdens een badkamer en keuken opknappen, is het slim om te kiezen voor kasten in dezelfde kleuren en materialen. Denk daarbij aan hetzelfde soort patroontje of hetzelfde soort reliëf. Dit zorgt voor dat ene consistente totaalplaatje en je zorgt voor veel meer rust en eenheid. Ook kun je op deze manier erg goed een specifieke woonstijl beter terug laten komen. Denk daarbij aan Japandi, retro, klassiek of modern. 

Stem de stijl van de tegels goed op elkaar af

En sta je op het punt om een badkamer en keuken renoveren uit te voeren? Het uitzoeken van nieuwe tegels is dan een van de eerste stappen die je moet zetten. Kies bijvoorbeeld voor hetzelfde patroontje, dezelfde formaten en dezelfde kleuren. Ook dit draagt voor een erg groot deel bij aan een mooi en samenhangend geheel. Breng dus van tevoren alvast voor jezelf in kaart naar wat voor soort design je voorkeur het meeste gaat. En wat voor soort tegels het beste aansluiten op de door jou gewenste woonstijl. Dat maakt het shoppen ervan meteeen weer veel makkelijker om te doen.

Shop de keuken en de badkamer altijd bij dezelfde leverancier voor dat ene perfecte totaalplaatje 

Het is natuurlijk een fijne gedachte dat de tegels, het sanitair en de stijl van de kasten haarfijn op elkaar aansluiten. Daarom is het altijd een goed idee om zowel de keuken als de badkamer te kopen bij dezelfde leverancier. Hierdoor kun je tal van afwerkingen voor beide ruimtes in precies dezelfde stijl uitzoeken. Ook weet een leverancier maar al te goed wat voor oplossingen er voor beide ruimtes zoal mogelijk zijn en de installatie van de badkamer en keuken kan ook door dezelfde partij uit worden gevoerd. En dat scheelt je meteen weer aardig wat tijd en er kan in korte lijnen worden gecommuniceerd.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen