pinterest
Raambekleding in de badkamer: dit zijn de opties

Raambekleding in de badkamer: dit zijn de opties

Bij het creëren van een aangename sfeer in de badkamer spelen niet alleen de tegels en accessoires een rol, maar ook de raambekleding. De badkamer is immers een plek waar privacy en lichtregulering erg belangrijk zijn. In dit artikel bespreken we welke soorten raamdecoratie geschikt zijn voor in de badkamer. Het is namelijk essentieel dat het materiaal goed tegen vocht kan. Er is voor iedere woonstijl een goede match te vinden. Welke raambekleding ga jij toepassen in de badkamer?

Hardhouten shutters

Hardhouten shutters voor je badkamer zijn niet alleen super stijlvol, maar ook een praktische keuze. De raambekleding zorgt voor een luxueuze sfeer en biedt optimale controle over de lichtinval. Het hout is zo behandeld dat het vochtbestendig is en niet zal kromtrekken. Dat is uiteraard een belangrijk aandachtspunt in een vochtige ruimte als de badkamer. Spreekt de stijl van stoere shutters je erg aan, maar wil je een ander materiaal dan hout? Kies dan voor een vochtwerend materiaal zoals PVC.

Waterbestendige jaloezieën

Ook jaloezieën zijn een praktische en eigentijdse keuze voor in de badkamer. De raamdecoratie is verkrijgbaar in allerlei materialen, waaronder aluminium en PVC. Deze materialen zijn waterbestendig en gemakkelijk in onderhoud. De kantelbare lamellen zorgen ervoor dat je het licht zelf kunt regelen en tegelijkertijd meer privacy kunt creëren. 

Vochtwerende rolgordijnen

Rolgordijnen staan bekend om hun eenvoud en strakke uitstraling. Het heeft weer een hele andere look dan de lamellen van shutters of jaloezieën! Wanneer je ervoor kiest om rolgordijnen op te hangen in de badkamer, is het vanzelfsprekend verstandig om te kiezen voor een vochtwerend materiaal. Ga voor een kleur die mooi past bij de rest van het interieur. Kijk daarnaast eens naar de mogelijkheden van een duo rolgordijn. Bij dit type rolgordijn bewegen er twee verschillende stofbanen over elkaar. De ene stof is (semi)transparant en de andere baan juist verduisterend.

Plisségordijnen van dunne stof

Plisségordijnen kunnen het licht in de badkamer mooi filteren en een elegante twist geven aan het geheel. De geplooide structuur oogt zachter dan de strakke lijnen van een rolgordijn. In goed geventileerde badkamers is het geen probleem om te kiezen voor een normale stof, mits het materiaal dun genoeg is en je het regelmatig laat luchten. Anders kun je kijken naar behandelde stoffen die vochtwerend zijn.

Raamfolie in de badkamer

Een laatste optie is om vochtbestendig raamfolie aan te brengen in de badkamer. Op deze manier geniet je altijd van privacy zonder al het daglicht te verliezen. Je kunt raamfolie daarnaast leuk combineren met andere raambekleding zoals shutters.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen