Raamdecoratie voor de badkamer: dit zijn je opties

Privacy in de badkamer: we hoeven jou niet te vertellen dat dat erg belangrijk is. Maar hoe zorg je dan voor die privacy? Zeker als je een badkamer hebt met een raam wil je de juiste keuze maken. 

Tijd om je te verdiepen in raamdecoratie voor de badkamer. Anders dan bij andere kamers in huis kun je in de badkamer niet voor alle soorten raambekleding kiezen. Welke wel? Wij zetten alle opties voor je op een rijtje! 

Raamdecoratie voor de badkamer: dit zijn je opties #badkamer #badkameridee #badkamerinspiratie #raamdecoratie #raambekleding 

1. Aluminium jaloezieën

Met stipt op één staan aluminium jaloezieën op maat. Doordat deze jaloezieën gemaakt zijn van aluminium, kan er geen schimmelvorming ontstaan in de raamdecoratie. Dat is bij sommige andere vormen van raamdecoratie namelijk wel het geval, zeker als je voor een standaard rolgordijn of vouwgordijn kiest.  

Het fijne aan aluminium jaloezieën is de combinatie tussen lichtinval en privacy. Je kunt de horizontale lamellen zo kantelen dat er natuurlijk licht binnenkomt, zonder dat je daarbij buitenstaanders de kans biedt om naar binnen te gluren. 

Kies je voor aluminium jaloezieën in de badkamer? Laat je nieuwe raamdecoratie dan afwerken met ladderkoord, ook als je de mogelijkheid hebt voor ladderband. Bij ladderband kan er namelijk alsnog schimmelvorming ontstaan. En dat heb je liever niet.. 

2. PVC jaloezieën

Naast aluminium jaloezieën zijn PVC jaloezieën (of kunststof jaloezieën) ook heel geschikt voor in de badkamer. PVC neemt namelijk geen vocht op en is makkelijk schoon te maken. Het fijne is dat deze jaloezieën een houtstructuur hebben en dus de uitstraling van houten jaloezieën kunnen nabootsen. En ook hierbij geldt: je kunt de privacy en lichtinval helemaal naar wens kiezen. 

Let er ook hier weer op dat je kiest voor ladderkoord en geen ladderband, zodat je schimmels buiten de deur houdt! 

3. Speciale PVC rolgordijnen voor de badkamer

Veel mensen weten dit niet, maar je hebt naast standaard rolgordijnen ook zogeheten badkamer rolgordijnen. Dit zijn rolgordijnen die gemaakt zijn van kunststof, waardoor een badkamer rolgordijn geen vocht op kan nemen. Het vocht, dat ontstaat door damp, blijft op de stof liggen en kun je zo gemakkelijk afnemen. Geen schimmelvorming meer, dus! 

Let er hierbij wel op: open is echt open en dicht is ook echt dicht. 

4. Folie op je raam

Wil je liever geen raamdecoratie op maat ophangen in je badkamer? Dan kun je nog kiezen voor folie op je raam om zo de inkijk te blokkeren. Dit is een budgetvriendelijke keuze, maar ziet er vaak ook iets goedkoper uit. We raden je dus wel echt aan om te kiezen voor raamdecoratie. 

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen