pinterest
Raamdecoratie voor de badkamer: dit zijn je opties

Raamdecoratie voor de badkamer: dit zijn je opties

Privacy in de badkamer: we hoeven jou niet te vertellen dat dat erg belangrijk is. Maar hoe zorg je dan voor die privacy? Zeker als je een badkamer hebt met een raam wil je de juiste keuze maken. 

Tijd om je te verdiepen in raamdecoratie voor de badkamer. Anders dan bij andere kamers in huis kun je in de badkamer niet voor alle soorten raambekleding kiezen. Welke wel? Wij zetten alle opties voor je op een rijtje! 

FotoRaamdecoratie voor de badkamer: dit zijn je opties 

1. Aluminium jaloezieën

Met stipt op één staan aluminium jaloezieën op maat. Doordat deze jaloezieën gemaakt zijn van aluminium, kan er geen schimmelvorming ontstaan in de raamdecoratie. Dat is bij sommige andere vormen van raamdecoratie namelijk wel het geval, zeker als je voor een standaard rolgordijn of vouwgordijn kiest.  

Het fijne aan aluminium jaloezieën is de combinatie tussen lichtinval en privacy. Je kunt de horizontale lamellen zo kantelen dat er natuurlijk licht binnenkomt, zonder dat je daarbij buitenstaanders de kans biedt om naar binnen te gluren. 

Kies je voor aluminium jaloezieën in de badkamer? Laat je nieuwe raamdecoratie dan afwerken met ladderkoord, ook als je de mogelijkheid hebt voor ladderband. Bij ladderband kan er namelijk alsnog schimmelvorming ontstaan. En dat heb je liever niet.. 

2. PVC jaloezieën

Naast aluminium jaloezieën zijn PVC jaloezieën (of kunststof jaloezieën) ook heel geschikt voor in de badkamer. PVC neemt namelijk geen vocht op en is makkelijk schoon te maken. Het fijne is dat deze jaloezieën een houtstructuur hebben en dus de uitstraling van houten jaloezieën kunnen nabootsen. En ook hierbij geldt: je kunt de privacy en lichtinval helemaal naar wens kiezen. 

Let er ook hier weer op dat je kiest voor ladderkoord en geen ladderband, zodat je schimmels buiten de deur houdt! 

3. Speciale PVC rolgordijnen voor de badkamer

Veel mensen weten dit niet, maar je hebt naast standaard rolgordijnen ook zogeheten badkamer rolgordijnen. Dit zijn rolgordijnen die gemaakt zijn van kunststof, waardoor een badkamer rolgordijn geen vocht op kan nemen. Het vocht, dat ontstaat door damp, blijft op de stof liggen en kun je zo gemakkelijk afnemen. Geen schimmelvorming meer, dus! 

Let er hierbij wel op: open is echt open en dicht is ook echt dicht. 

4. Folie op je raam

Wil je liever geen raamdecoratie op maat ophangen in je badkamer? Dan kun je nog kiezen voor folie op je raam om zo de inkijk te blokkeren. Dit is een budgetvriendelijke keuze, maar ziet er vaak ook iets goedkoper uit. We raden je dus wel echt aan om te kiezen voor raamdecoratie. 

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen