pinterest
Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Een kleine badkamer inrichten kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en inspiratie kun je zelfs de meest compacte ruimte omtoveren tot een praktische en stijlvolle badkamer. Of je nu inspiratie zoekt voor een zeer kleine badkamer of ideeën nodig hebt voor de indeling, hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Lees verder voor handige tips en voorbeelden!

1. Maximale ruimte met een inloopdouche

Een inloopdouche is een uitstekende keuze voor een kleine badkamer. Het geeft een ruimtelijk effect omdat er geen deuren zijn die de ruimte in beslag nemen. Glazen wanden zijn hierbij ideaal, omdat ze het zicht niet blokkeren en de badkamer groter doen lijken. Bovendien kan een inloopdouche op maat gemaakt worden, zodat je de beschikbare ruimte optimaal benut.

FotoTips voor het inrichten van een kleine badkamer

Inloopdouche Hotbath bij Charis

2. Een vrijstaand bad in een kleine badkamer

Je zou misschien denken dat een vrijstaand bad alleen geschikt is voor grote badkamers, maar niets is minder waar. Een vrijstaand bad kan juist in een kleine badkamer een gevoel van luxe en rust creëren. Met een back-to-wall bad kun je het bad strak tegen de wand plaatsen, bespaar je ruimte en ontstaat er een open en ruimtelijk gevoel. Als je een schuin dak hebt in de badkamer, is dat de perfecte plek voor een back-to-wall bad. Dit benut de ruimte optimaal en zorgt voor een charmante en efficiënte indeling.

FotoTips voor het inrichten van een kleine badkamer

Gerenoveerde badkamer door Sanidrõme Jans-Beeke

Daarnaast kun je ook kiezen voor een hoekbad om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Een hoekbad past perfect in een ongebruikte hoek van de badkamer, waardoor je de centrale ruimte vrijhoudt en een ruimtelijk gevoel behoudt.

Met de juiste accessoires, zoals een stijlvolle badkraan, planten en een houten badplank, kun je een spa-achtige sfeer creëren in je eigen huis. Heerlijk ontspannen na een lange dag!

3. Bad en douche combineren met een badwand

Veel mensen denken dat ze in een kleine badkamer moeten kiezen tussen een bad of een douche. Een badwand kan deze keuze makkelijker maken. Door een glazen scherm op de rand van je bad te plaatsen, creëer je eenvoudig een douche in je bad. Zo geniet je van de luxe van een bad en het praktische van een douche in dezelfde ruimte.

4. Een zwevend toilet

Een zwevend toilet is een slimme keuze voor een kleinere badkamer. Het bespaart ruimte en maakt schoonmaken eenvoudiger. Doordat het toilet boven de vloer hangt, oogt de badkamer ruimer. Als het mogelijk is, plaats het toilet dan in een aparte ruimte. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid in de badkamer zelf.

FotoTips voor het inrichten van een kleine badkamer

Douchewc Architectura collectie van Villeroy & Boch

5. Houd de badkamer opgeruimd

Een opgeruimde badkamer oogt altijd groter. Kies daarom voor slimme opbergoplossingen zoals badkamermeubels met ruime lades onder de wastafel. Deze meubels zijn vaak verkrijgbaar in ondiepe modellen, waardoor ze niet te veel ruimte innemen. Kies voor één groter meubel in plaats van meerdere kleine kastjes om een rustige uitstraling te behouden. Met zwevende planken, uitschuifbare lades en leuke opbergmanden maak je het jezelf makkelijker om het opgeruimd te houden, omdat alles een vaste plek heeft. Dit houdt de vloer vrij en creëert een ruimtelijk effect.

        Lees ook: Kleine badkamer en toch een bad

FotoTips voor het inrichten van een kleine badkamer

Badmeubel Ledge van Primabad

Gebruik daarnaast indien mogelijk niches in de muren voor extra opbergruimte. Deze ingebouwde nissen zijn ideaal voor het opbergen van toiletartikelen en douchespullen zonder dat ze in de weg staan. Je kunt deze vormgeven met vrolijk gekleurde tegeltjes voor een mooi accent.

6. Verlichting doet wonderen

Goede verlichting kan een wereld van verschil maken in een kleine badkamer. Natuurlijke lichtinval is ideaal, maar goede kunstmatige verlichting kan ook veel doen. Kies voor meerdere lichtbronnen, zoals inbouwspots in het plafond en wandlampen boven het badkamermeubel. Een grote spiegel met LED-verlichting vergroot het gevoel van ruimte en zorgt voor voldoende licht bij de wastafel.

7. Gebruik lichte kleuren

Lichte kleuren op de muren, vloeren en het plafond weerkaatsen het licht en laten de badkamer groter lijken. Kies voor wit, crème of pasteltinten. Deze kleuren creëren een frisse en ruimtelijke uitstraling.

Je kunt felle kleuren gebruiken in de accessoires, evenals interessante materialen. Hiermee kun je je stijl laten zien zonder de ruimte te overweldigen. Denk aan kleurrijke handdoeken, een opvallende kraan of mooie opbergmanden. Deze items kunnen eenvoudig worden vervangen om de look van je badkamer snel en gemakkelijk te veranderen.

FotoTips voor het inrichten van een kleine badkamer

Langwerpige spiegel van Primabad

8. Spiegels voor diepte en licht

Spiegels zijn een geweldige manier om een gevoel van diepte te creëren en het licht te reflecteren. Hoe groter de spiegel, hoe beter het effect. In een kleine badkamer is elke vierkante centimeter waardevol. Spiegels bieden een dubbel voordeel: ze zijn een handige toevoeging om de ruimte groter te doen lijken, en ze zijn essentieel voor de dagelijkse routines zoals scheren, make-up aanbrengen en haar stylen.

De stijl en vorm van de spiegel kunnen ook invloed hebben op het gevoel van ruimte. Met een ronde spiegel creëer je een rustgevende, zachte sfeer, terwijl een langwerpige spiegel je blik omhoog trekt en de ruimte opent.

Wil je meer inspiratie en tips over hoe je jouw droombadkamer kunt creëren? Bestel hier het badkamermagazine!

FotoTips voor het inrichten van een kleine badkamer

Sealskin inloopdouche glazen wand met structuur en gouden accenten

9. Transparante materialen

Transparante materialen zoals een glazen douchewand zorgen ervoor dat de visuele scheiding tussen het douchegedeelte en de rest van de badkamer minimaal is. Dit helpt om de ruimte groter te laten lijken. Voor wat meer privacy kun je ook kiezen voor een douchewand van ribbelglas. Dit geeft nog steeds het ruimtelijke gevoel, maar je kunt er minder makkelijk doorheen kijken en voegt een speelse textuur toe aan de badkamer.

Met deze tips en ideeën kun je jouw kleine badkamer functioneel en stijlvol inrichten. Laat je inspireren en creëer een ruimte waarin je elke dag met plezier gebruik van maakt!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen