pinterest
Een pvc vloer in de badkamer: is dat een goed idee?

Een pvc vloer in de badkamer: is dat een goed idee?

De laatste jaren zijn pvc vloeren erg gestegen in populariteit. De vloer is geschikt voor ieder budget en voor iedere woonstijl. Maar een pvc vloer in de badkamer – is dat eigenlijk wel zo’n goed idee? In het onderstaande artikel lees je het antwoord!

Waterbestendige vloer

Laten we je maar meteen geruststellen: ja, pvc vloeren zijn erg geschikt voor de badkamer. Door de waterbestendige eigenschap kan de vloer namelijk prima tegen vocht en vloeistof. Een echte houten vloer en ook laminaat trekt krom als het te veel in aanraking komt met vocht of water. Bij een pvc vloer hoef je je hier geen zorgen over te maken. Voor het beste effect raden we aan om de vloer langs alle randen af te kitten. Waterbestendige kit is in de badkamer beter dan een plintje. 

Klik of plak pvc vloer

Een pvc vloer is verkrijgbaar in een klik variant of plak variant. De pvc stroken of tegels met kliksysteem zijn heel eenvoudig zelf te leggen. Het is erg vergelijkbaar met het leggen van een laminaatvloer. Dat heeft bijna iedereen wel eens zelf gedaan. Als je de vloer wil vervangen of mee wil nemen bij een verhuizing, kun je klik pvc weer gemakkelijk verwijderen. Een andere optie is plak pvc. Deze vloer is voorzien van een zelfklevende laag of moet nog handmatig verlijmd worden op de ondervloer. Het monteren is hierdoor iets lastiger, maar je bent er wel zeker van dat de vloer goed op z’n plek blijft liggen. Het is verstandig om deze plak variant te laten leggen door een specialist.

Leggen over badkamertegels

Het is mogelijk om een pvc vloer over een tegelvloer heen te leggen. Gebruik dan wel een goede ondervloer om het oppervlak te egaliseren. De pvc stroken of tegels zijn namelijk vrij dun en flexibel, waardoor oneffenheden snel zichtbaar kunnen worden. Vraag bij twijfel altijd om professioneel legadvies.

Afbeelding

Van laminaat tot beton

Het leukste van pvc vloeren is dat je eindeloos veel keuze hebt wat betreft stijl, formaat en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pvc laminaat met houtlook, stoere vierkante betontegels of een pvc vloer met de uitstraling van natuursteen. 

Extra voordelen van pvc

Naast de vele mogelijkheden in uitstraling en de waterbestendige eigenschap, heeft pvc nog meer voordelen. Zo voelt de vloer altijd aangenaam warm aan en is het goed te combineren met vloerverwarming. Ook heeft een pvc badkamervloer een geluiddempende werking en kun je het erg makkelijk schoonmaken. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen