pinterest
Welke veranderingen komen tot stand met een open badkamer?

Welke veranderingen komen tot stand met een open badkamer?

Wanneer je behoefte hebt aan een nieuwe look in de badkamer, is het handig te kijken naar verschillende badkamer voorbeelden. Wat gebruikt men in de badkamer en hoe wordt de badkamer eigenlijk ingedeeld?

Je wilt natuurlijk een badkamer hebben die niet alleen ruim is ingedeeld, maar er ook mooi en ontspannend uitziet. Dit kun je doen op verschillende manieren. Zo kunnen badkamer meubels gekocht worden die geschikt zijn voor zowel kleine als grote badkamers. Deze meubels worden vaak gecombineerd met verschillende accessoires, waardoor er (optisch) meer ruimte wordt gecreëerd. Ben jij benieuwd hoe je je badkamer het best kunt indelen en welke veranderingen hiermee tot stand komen? In dit artikel lees je hier meer over.

Waar kun je gelaagd glas voor gebruiken?

Bij een kleine badkamer, wil je natuurlijk voorkomen dat de ruimte krap wordt. Hierbij moet er rekening gehouden worden met hoe de muren in de badkamer lopen en hoeveel ruimte je douche en/of bad in beslag neemt. Wil je (optisch) meer ruimte creëren en daarnaast ook ervoor zorgen dat de badkamer een luxe look krijgt. Denk dan aan het plaatsen van gelaagd glas in de badkamer.

Er zijn twee manieren waarop je dit kunt doen. De eerste manier is een glazen deur gebruiken om de douchecabine te betreden. De tweede manier is een open badkamer creëren door uitsluitend glazen ‘muren’ te gebruiken. Het volume van het badkamer gedeelte wordt zo vergroot en er schijnt meer daglicht door de ruimte. Gelaagd glas is minder breekbaar doordat dit glas uit meerdere lagen bestaat en er folie tussen de glasplaten zit. Door de folie blijft het glas aan elkaar plakken.

Welke accessoires gebruik je in de badkamer?

De badkamer kun je op verschillende manieren compleet maken. Daar zijn mooie accessoires voor. Denk hierbij aan een spiegel op maat. Er zijn vele soorten spiegels, namelijk: rond, vierkant, rechthoekig en ovaal. Je kunt zelf bepalen welke spiegelvorm het best bij je badkamer past en zelf de afmeting ervan bepalen. Bij een open badkamer zijn spiegels ideaal. Deze maken namelijk de ruimte compleet. Spiegels weerkaatsen licht, waardoor de gehele ruimte wordt verlicht. Daarnaast geven spiegels de badkamer een ruime en luxe look.

Kortom; met een open badkamer creëer je (optisch) meer ruimte. Door meer glazen te gebruiken in de badkamer en spiegels op te hangen, zorg je ervoor dat de ruimte extra goed wordt verlicht.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen