pinterest
Tips voor het inrichten van de badkamer

Tips voor het inrichten van de badkamer

Om een badkamer op een geslaagde manier in te richten, dien je het een en ander voor te bereiden. Het inrichten van een badkamer kan namelijk een behoorlijke puzzel zijn. Waar moet je precies beginnen? Wat is precies de stijl waar je voor wilt gaan? Moeten er nog praktische accessoires toegevoegd worden? Bij de inrichting van een badkamer komt vaak meer kijken dan je verwacht. Er moet namelijk aan alles gedacht worden, van de keuze voor het juiste deurbeslag tot de lampen op het plafond. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen, want wij hebben enkele handige tips voor je!

Tip 1: Kies voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimde badkamer zorgt voor meer rust in het hoofd. Om jouw badkamer opgeruimd en netjes te houden, is het belangrijk dat je beschikt over voldoende opbergruimte. Om op een stijlvolle manier meer opbergruimte te creëren, kun je kiezen voor een mooie en praktische badkamerkast. Er zijn veel verschillende soorten en maten badkamerkasten te vinden, zoals langwerpige badkamerkasten die erg smal zijn, badkamerkasten met lades en badkamerkasten speciaal voor onder de wasbak. Voor extra opbergruimte kun je ook wat planken aan de muur bevestigen, zoals een plank boven het toilet of een mooie plank naast het badmeubel. Planken kun je eenvoudig vastzetten met plankendragers, welke ook verkrijgbaar zijn in veel verschillende uitvoeringen. 

Tip 2: Kies voor tijdloze kleuren in combinatie met trendy accessoires

Een nieuwe badkamer moet natuurlijk heel wat jaren meegaan. De materialen en afwerkingen moeten van hoge kwaliteit zijn en je wilt ook niet snel uitgekeken zijn op jouw badkamer. Daarom is het aan te raden om voor een bad, douche en badkamermeubel in tijdloze kleuren te kiezen. Denk hierbij aan een wit bad, een moderne chromen of zwarte douche en een wit of houtkleurig badkamermeubel. Ondanks dat het aan te raden is om voor tijdloze kleuren te kiezen, betekent dit niet dat je geen trendy badkamer kunt hebben. Zo kun je opvallende kleuraccenten toevoegen in de betegeling, mooie kaarsen plaatsen of stijlvolle badkameraccessoires toevoegen.

Tip 3: Kijk goed naar de verlichting

Ook de verlichting speelt een grote rol bij de inrichting van een badkamer. Met de juiste verlichting zorg je voor een aangename sfeer in de badkamer. Over het algemeen bestaat de verlichting uit plafondverlichting en eventueel nog accentverlichting. Bij de verlichting heb je de keuze uit meer koele of meer warme tinten. De keuze voor koele of warme verlichting is afhankelijk van jouw eigen voorkeur. Vaak is het fijn om in de ochtend meer koele verlichting te hebben, aangezien je dan sneller wakker wordt en meer het gevoel van buiten naar binnen haalt, terwijl het ’s avonds juist fijn is om warmere tinten te hebben in de verlichting voor een intiemer gevoel. Probeer daarom koele verlichting met warme verlichting te combineren. Denk hierbij aan koele verlichting boven of in de spiegel en warme verlichting in de plafonds of accentverlichting. Door beide kleuren te plaatsen kun je altijd één van beide kleuren of allebei de kleuren aanzetten!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen