pinterest
De beste vloer voor jouw badkamer

De beste vloer voor jouw badkamer

Het kiezen van een badkamervloer kan behoorlijk moeilijk zijn. Welke vloer past er nu het beste bij jouw badkamer interieur? Welke vloer is het beste geschikt in een vochtige badkamer? Iedere badkamervloer heeft verschillende voor- en nadelen. Daarnaast zorgt iedere badkamervloer voor een andere uitstraling in de ruimte. Ga je voor een donkere PVC tegel of wordt het toch een lichte tegel voor een meer open en lichte uitstraling in de badkamer. Dankzij de vele verschillende mogelijkheden is er altijd wel een optie te vinden die goed bij jouw wensen aansluit. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder.

Verschillende vloeren

Als je kijkt naar badkamer vloeren zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken, zullen wij van iedere vloer de voor- en nadelen kort toelichten.

PVC vloeren

We beginnen met PVC vloeren. PVC badkamer vloeren zijn gemaakt van kunststof. PVC vloeren zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een XL PVC tegel in een vrolijke kleur of een PVC vloer met een houtlook. Het voordeel van PVC vloeren is dat de vloer erg duurzaam is en erg lang meegaat. Een PVC vloer kan altijd goed tegen de vochtige omstandigheden in een douche en is daarnaast geschikt voor een combinatie met vloerverwarming. PVC vloeren zijn daarnaast erg onderhoudsarm en ook zeer eenvoudig schoon te maken.

Tegels

Er zijn ontzettend veel badkamers waarin tegels op de vloeren geplaatst worden. Het voordeel van tegelvloeren in de badkamer is dat de vloer erg eenvoudig schoon te maken is met een simpel sopje of met een speciale tegelreiniger. Tegels gaan daarnaast erg lang mee en zullen niet snel slijten. Als je kijkt naar de kleuren van tegels heb je ontzettend veel keuze, van rustieke kleuren tot opvallende kleuren. Er zijn zelfs tegels die eruit zien als hout, terwijl ze toch de voordelen van tegels hebben. Ook op het gebied van het formaat van de tegels kun je alle kanten op, zo kun je kiezen voor grote en kleine tegels. Tegels zijn ook goed te combineren met vloerverwarming.

Hout of laminaat

Op het gebied van vloeren kun je ook nog kiezen voor hout of laminaat. Aangezien de vloer in de badkamer erg vochtig wordt, is het af te raden om voor een houten vloer te kiezen. Ook laminaat is niet altijd goed opgewassen tegen de vochtige omgeving van de badkamer. Wil je toch graag een houten of laminaat vloer in de badkamer? Zorg er dan voor dat de materialen goed behandeld zijn en volledig waterdicht gemaakt zijn. Een dergelijke vloer brengt wel meer onderhoud met zich mee, dus houdt daar rekening mee.

Een gietvloer

De laatste optie is een gietvloer. Een gietvloer wordt als afwerklaag op een dragende vloer gegoten en kan uit beton of kunststof bestaan. Over het algemeen is een gietvloer in de badkamer erg makkelijk schoon te maken, waardoor je bijna geen onderhoud hebt. Een ander voordeel van een gietvloer is dat je veel mogelijkheden hebt op het gebied van kleur. Daarnaast is het gieten van een vloer relatief goedkoop, waardoor je niet veel geld kwijt hoeft te zijn voor de vloer. Let er wel op dat niet iedere gietvloer geschikt is voor een badkamer.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen