pinterest
De muren van je badkamer decoreren

De muren van je badkamer decoreren

Als we de badkamer een flinke make-over geven, zijn we al gauw geneigd om gewoon alles te betegelen. Toch is dat helemaal niet de enige manier waarop je je badkamer kunt inrichten en aankleden. Het is juist bijzonder om het anders te doen dan de standaard. Zo kiezen mensen ervoor om muren te bekleden met vliesbehang, om het daarna te sauzen. In dit geval is het wel zo handig om te kiezen voor een sealer, die de muur, het behang en de verf beschermt tegen vocht en vuil. Ook is het dan makkelijk af te nemen met een doekje. Maar ook wordt er gekozen voor hout of een tegel met houtlook. Dan is het dus niet een effen geheel, maar creëer je verschillende structuren in de ruimte. Maar naast deze opties, wordt er tegenwoordig ook veel vaker voor iets heel anders gekozen. 

Posters aan de muur

Misschien wil je wel graag een stevige basis op je muur, zoals tegels of verf, maar vind je het te effen en te saai. Dan kun je kiezen voor een mooie poster in de stijl van je badkamer, om de muur op te leuken. Lijst de poster wel in, zodat deze bestendig is tegen het vocht wat je door het badderen en douchen de ruimte vult. Je kunt kiezen voor een vergroting van je trouwkaartje bijvoorbeeld, een poster met moderne kunst, dieren, bloemen of een wereldkaart. Wil je je eigen idee verwerken in een poster, dan kun je dat ook makkelijk doen. Je hoeft alleen maar je keuze te uploaden op de website waar je je poster bestelt en je krijgt het netjes thuisbezorgd. 

Tegels, maar toch ook niet

Zoals al beschreven, kiezen mensen tegenwoordig ook steeds vaker voor een houtlook in de badkamer. Dit kan door gewoon echt hout te gebruiken (behandel dit wel goed, zodat het vochtbestendig is), maar kan ook zeker door tegels aan te schaffen, die een prachtige houtlook hebben. Een tegel met een lichte houtlook kan bijvoorbeeld heel erg mooi staan bij een badkamer met een antraciet kleurige look. Het douchegedeelte bijvoorbeeld, wordt extra uitgelicht op deze manier. Zorg er wel voor dat je goed kijkt naar wat de ruimte nodig heeft. Een kleine ruimte heeft vaak meer lichtere kleuren nodig, terwijl een grote ruimte prima donkere kleuren kan hebben en het juist knusser kan maken. 

Fotobehang

Heb je een kleine badkamer en wil je wat meer diepte creëren? Dan is fotobehang een goede optie. Met een mooie natuurfoto of een foto van een ruïne bijvoorbeeld, kun je heel veel diepte extra brengen in je kleine badkamer ruimte. Zorg er dan ook voor dat de rest van de ruimte niet te donker is. Kies liever voor lichte kleuren, zodat het allemaal wat ruimer lijkt. 

Heb je juist een grote badkamer en weet je niet goed wat je met die grote lege muren wilt? Dan kun je juist een knussere look creëren in je badkamer, door fotobehang te kiezen. Een mooie waterval bijvoorbeeld of een foto van een grote vallei vol bomen, met een waas van mist erboven. Maar ook een print van keitjes, steen of hout kan juist dat beetje extra zijn, wat je badkamer nodig hebt. 

Hoe zou jij je badkamer opleuken?

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen