pinterest
Dit zijn de badkamertrends van 2022

Dit zijn de badkamertrends van 2022

Met zoveel opties is het best lastig om te weten waar je moet beginnen bij het uitkiezen van sanitair en badkamermeubels. Vergis je niet, ook het bepalen van de badkamerindeling kost behoorlijk veel tijd. In dit artikel helpen we je daarom alvast een eindje op weg door een aantal handige tips te delen, maar kom je ook te weten wat de badkamertrends van dit moment zijn. Lees snel verder!

Afbeelding

Waar ben je naar op zoek?

Wil je aan de slag met je badkamer? Dan moet je over een heleboel dingen nadenken. Wil je een bad, een douche of misschien wel allebei? Kies je voor een stoere, moderne, landelijke of wellicht toch een Scandinavische stijl? Wil je gestucte muren, mag er wel een mooie mozaïektegel op de muur pronken of kies je liever voor behang dat momenteel enorm met een opmars bezig is in badkamerland? Keuzes, keuzes, keuzes. Het wordt je zeker niet makkelijk gemaakt. Hieronder vind je de badkamertrends van 2022. 

Tip: Neem ook zeker een kijkje op Pinterest, want het kan natuurlijk nooit kwaad om nog meer inspiratie op te doen.

Durf te experimenteren

We hadden het al een beetje verklapt, maar de muren van de badkamer versieren met een premium behang is helemaal hip. Het is een mooie toegevoegde waarde om de muren er net even iets anders uit te laten zien dan een likje verf. En het mooie is: je kunt er alle kanten mee op. Kies je voor een zilverkleurig patroon, voert de kleur goud in jouw badkamer de boventoon of kies je voor een accent wall met fleurig groen dessin om een statement te maken? Mocht je gevallen zijn voor deze trend en het al helemaal voor je zien in jouw badkamer, let er dan wel op dat niet alle behangsoorten geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Je wilt niet bedrogen uitkomen, dus neem bij twijfel altijd contact op met een expert die weet hoe je behang vochtvrij en mooi egaal moet aanbrengen. 

Is behang niet jouw ding en kies je voor badkamertegels? Ook op dat gebied is veel mogelijk. Wist je bijvoorbeeld dat lichtkleurige badkamertegels de ruimte optisch groter maakt?

Een slimme badkamer

Slim wonen wordt steeds populairder. De badkamer mag dan ook niet overgeslagen worden. Slimme badkamerapparaten en moderne gadgets, zoals een lamp met bewegingssensor, muziek luisteren met de waterproof sound systems van Sonos en nooit meer koude billen met een verwarmde toiletbril worden steeds populairder. Oh, en hadden we de waterbesparende douches en kranen genoemd? Er zijn digitale kranen die je op jouw voorkeuren kunt instellen. Denk hierbij aan het digitaal instellen van de watertoevoer en de temperatuur, maar ook het bijhouden van het waterverbruik.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen