pinterest
Nieuwe badkamer? Dit komt er allemaal bij kijken

Nieuwe badkamer? Dit komt er allemaal bij kijken

Er komt een hoop kijken bij het aanschaffen van een nieuwe badkamer. Het is daarom verstandig om je goed voor te bereiden. Neem de tijd om alles voor jezelf op een rijtje te zetten en echt de perfecte badkamer samen te stellen voor jouw situatie. Zo weet je zeker dat het de investering helemaal waard is. Hieronder staan een aantal tips en aandachtspunten om je verder te helpen. 

Afbeelding

Badkamerontwerp

Het is handig om van tevoren te bepalen welk sanitair er in de nieuwe badkamer komt. Hierdoor kun je direct gericht nadenken over de indeling. Een praktische tip is om gebruik te maken van de online 3D ontwerptool van Baden+. Met dit badkamerontwerp programma kun je zelf een badkamer ontwerpen die perfect past bij jouw woning. Het is natuurlijk ook mogelijk om je wensen te bespreken met een professional en een badkamer ontwerp te laten maken.  

Badkamer begroting

Bereid je goed voor door een begroting te maken voor de verbouwing/plaatsing van de nieuwe badkamer. Houd niet alleen rekening met de prijs van de producten, maar ook met eventuele installatiekosten en onvoorziene kosten. Op deze manier ontdek je of jouw ingeschatte budget realistisch is. Nog beter: vraag een exacte kostenopgave op bij een badkamerspecialist.  

Inspiratie opdoen

Ontdek welke badkamerstijl jou het meeste aanspreekt door veel inspiratie op te doen. Bekijk allerlei badkamers in een showroom, in magazines en op het internet. Sla jouw favoriete afbeeldingen op of maak foto’s van de mooiste badkamers in de winkel. Als je vervolgens alle plaatjes naast elkaar legt, zie je meestal wel een duidelijke stijl naar voren komen. Bijvoorbeeld door middel van een specifiek kleurenpallet of bepaalde materialen. Aan de hand van deze ideeën kun je jouw badkamer gaan inrichten.

Aanpassen op leefsituatie

Vergeet niet om rekening te houden met jouw leefsituatie. Een hele minimalistische badkamer met weinig opbergruimte is erg stijlvol, maar misschien minder geschikt voor een groot gezin met kleine kinderen. En een dubbele wastafel is ideaal wanneer er meerdere mensen tegelijk willen tandenpoetsen, maar overbodig als je alleen woont. 

Verwarming en ventilatie 

Op het gebied van badkamerverwarming is er tegenwoordig veel mogelijk. Je kunt kiezen voor een luxe designradiator of juist voor vloerverwarming voor warme voetjes. Verdiep je in het aanbod en kijk welke vorm van verwarming het beste past bij jouw nieuwe badkamer. Naast verwarmen moet er ook geventileerd worden. Als het openzetten van een raampje niet mogelijk of niet voldoende is, is een ventilator een goede toevoeging om schimmelvorming te voorkomen.

Dit artikel is een samenwerking met Baden+

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen