pinterest
Als je je badkamer gaat verbouwen, wat voor materiaal heb je dan nodig?

Als je je badkamer gaat verbouwen, wat voor materiaal heb je dan nodig?

De tijd in een verbouwing wordt vaak als stressvol ervaren. Vaak staat heel het huis op zijn kop en is het een troep. Voordat je gaat verbouwen is het daarom goed om voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je stevige verhuisdozen hebt zodat je opgeruimd met een verbouwing kan starten. Nadat je deze voorbereidingen hebt gedaan, ga je natuurlijk kijken welke benodigdheden je hiervoor nodig hebt. Hier een checklist wat je allemaal nodig hebt tijdens de verbouwing van je badkamer.

Maak tekeningen en verzamel spullen

Zorg dat je weet hoe de badkamer wordt verbouwd. Zorg dat de tekening duidelijk is en dat je laat zien wat er verbouwd moet worden en anders moet zijn. Om vooraf teleurstellingen te voorkomen zorg dat de tekeningen die hebt ook 3D zijn uitgewerkt, zodat je duidelijk kan zien hoe de badkamer eruit komt te zien.

Budget

Zorg dat je duidelijk weet wat je budget is voor de verbouwing. Er komen veel kosten bij kijken zoals sloopwerk, afvoer van het puin, kosten loodgieter en elektricien, stuc- en kitwerk, tegels, sanitair, verlichting en montage van het sanitair en verlichting. Daarnaast zullen ook de kosten van de materialen in de badkamer erbij komen, dit kan je zelf zo duur maken als je zelf wil. Het ligt er natuurlijk aan hoe je je badkamer gaat inrichten.  

Materiaal 

Hier nog enkele tips welk materiaal je kan gebruiken voor welk onderdeel in de badkamer. Voor de muur kan je verschillende materialen gebruiken zoals steen, tegels, glas, platen van veiligheidsglas of acryl, beton ciré of tadelakte. Voor het plafond kan er gekozen worden voor aluminium, kunststof, spanplafond, mdf platen, houten platen of gipsplaten. Voor de douche zijn de materialen die je kan aanschaffen een douchekop, een douchewand of douchebak. Hier is ook nog veel variatie in. 

Als je ook een bad in je badkamer wilt zal je ook een bad moeten uitkiezen, die je zelf zo standaard of luxe mogelijk kan maken. Een wastafel moet je ook niet vergeten in je badkamer, hier zou je kunnen kiezen voor een enkele of dubbele wastafel. Daarnaast kan een toilet ook fijn zijn in de badkamer. Vergeet ook een spiegel, verwarming en ventilatie niet. Mocht je nu toch in plaats van een verbouwing willen verhuizen. Zorg het dan voor dat je het beste verhuismateriaal bestelt.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen