Tips voor het verven van je badkamer

Voor velen is de badkamer een fijne plek. Denk even aan de warme douche op een koude winterochtend. Of een ontspannend bad na een lange en drukke werkdag. Je badkamer is een plek die je meestal als eerste ziet in de ochtend en ook de laatste plek voordat je naar bed gaat. Daarom is het wel zo fijn dat je badkamer een ruimte in huis is die lekker comfortabel aanvoelt.

De badkamers van vroeger kenmerken zich door heel veel tegels. Tegels aan de wand, tegels op de vloer en in het gekste geval ook nog tegels op het plafond. Anno nu zijn we daar wel op uitgekeken. We zien trends zoals een vloer van betonlook en wanden die in iedere kleur geschilderd kunnen worden. Met deze kleuren accentueer jij jouw leven. Kies een kleur die bij jou past en voel je helemaal ontspannen op het moment dat jij de badkamer instapt.

Als je besluit om de badkamer te gaan schilderen, dan hebben we nog wel een aantal handige tips voor je. Deze tips helpen je om zo goed mogelijk van start te gaan en zorgen ervoor dat jij het beste resultaat behaalt. Je moet er bijvoorbeeld niet aan denken dat jouw vers geschilderde muur of plafond begint af te bladderen, net op het moment dat jij lekker onder de douche staat. 

Lees hieronder eens de handige tips die wij je geven over het verven van je badkamer:

1.     Wanneer er constant veel vocht in de badkamer is, kan dit voor problemen zorgen. Zorg ten eerste altijd voor goede ventilatie. Ventilatie zorgt ervoor dat schimmel weinig kans krijgt en de verse verf niet loslaat.
2.     Zorg voordat je gaat schilderen dat de muur en het plafond schoon en stofvrij is. Zorg er ook voor dat er geen loszittende delen meer zijn.
3.     Kies een muurverf die schimmelwerend is.
4.     Zorg ook na het schilderen voor extra ventilatie, zodat de verf op de juiste snelheid kan drogen.
5.     Schilder niet als het boven de 30 graden Celsius is. Hierdoor droogt de verf te snel

Het gebruik van schimmelwerende verf wordt steeds populairder. Wij spraken met verfexperts van Onlineverf.nl. Zij gaven ons de volgende reactie op de vraag waarom je nou moet kiezen voor schimmelwerende verf:

‘’De laatste jaren zien we steeds minder tegels in de badkamer. Men vindt het steeds mooier om gewoon een strak gestucte muur te hebben in de badkamer. Daarnaast zien we dat kleur steeds belangijker wordt en de persoonlijkheid van mensen weerspiegelt. Het kiezen van een goede muurverf die in iedere gewenste kleur gemaakt kan worden wordt dan ook steeds populairder. Daarnaast zien we een stijgende vraag in muurverf die schimmelwerend is. Naast oude huizen of huizen waarbij de badkamer slecht geventileerd is, zien we ook dat schimmelwerende verf ook in nieuw- en/of verbouwhuizen gebruikt wordt. Het geeft men een veilig en vertrouwd gevoel dat schimmel geen kans krijgt in de badkamer’’

Wil je de muur en/of het plafond van jouw badkamer ook voorzien van de beste verf? Kijk dan eens bij Onlineverf.nl. Zij hebben een breed assortiment muurverven die ideaal zijn voor de badkamer. Door het kiezen van de juiste verf blijft jouw badkamer langer mooi en zul je geen last hebben van schimmel. Wel zo fijn!

Tips voor het verven van je badkamer #badkamer #badkamermuur #verven

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen