Prijswinnend Advantix afvoer in tegelvorm

Onzichtbaar door minimale opbouwhoogte en grote afvoercapaciteit

Het gevoel van vrijheid is een van de waardevolste kenmerken van de inloopdouche. Douchen met veel ruimte, zonder afgeleid te worden door doucheputjes of tegelverhogingen die zorgen dat het water netjes wegstroomt is puur luxe. Viega ontwikkelde hiervoor een badafvoer met een individueel betegelbare inzet in het opzetstuk in de Advantix serie. Eigenlijk wordt het badafvoer optisch mee betegeld met de vloer en wordt deze bijna onzichtbaar. Het heeft een bouwhoogte van maar 5 mm en is hierdoor geschikt voor velerlei soorten tegelwerk, zelfs glasmozaïek kan worden ingelegd.

Bijzonder aan het betegelbare opzetstuk van Viega is het ontbreken van profiel aangezien de opbouwhoogte slechts 5 mm is. Dit maakt het product geschikt voor elk badkamerontwerp en geeft het dat ultieme gevoel van wellness. Dankzij de onbeperkte mogelijkheden om bijvoorbeeld tegels, natuursteen of glasmozaïek  in te leggen, zijn de ontwerpmogelijkheden uiterst veelzijdig. Materialen met een dikte van 5 t/m 30 mm kunnen worden verwerkt. Het opzetstuk zelf kan tot 300 kg worden belast.

Viega afvoer

Grote afvoercapaciteit

De afvoer van het water verloopt via een smalle ronde sleuf die zich tussen de bovenkant van het inzetstuk en de vloerafwerking bevindt. Ondanks de geringe breedte heeft de afvoer een capaciteit tussen 0,4 en 0,5 l/sec. Het betegelbare opzetstuk kan worden gecombineerd met alle afvoer-basisbehuizingen van de Viega Advantix-serie. Net als andere Viega afvoeren kan voor de afdichting van het betegelbare opzetstuk worden gekozen uit een combinatieafdichting of -bij gebruik van een verhogingselement- met conventionele afdichting zoals bitumen- of kunststofstroken.

Uitbreiding programma Visign roosters

Het betegelbare opzetstuk betekent voor Viega een uitbreiding van de veelvuldig met designprijzen bekroonde Visign roosterserie. De nieuwe afvoer maakt deel uit van het bad- en vloerafvoerprogramma Advantix, dat zich kenmerkt door een doordachte modulaire constructie. Hierdoor kunnen, afhankelijk van de toepassingsomgeving, basisbehuizing, afdichtings-varianten, opzetstukken en roosters probleemloos worden gecombineerd.  Niet alleen de uiterste vlakke badafvoeren met een inbouwhoogte van slechts 62 resp. 70 mm of de vloerafvoeren met hoge afvoercapaciteit, maar ook de brandveilige afvoeren en de afvoeren voor balkon en terras vormen met de Visign-roosters een krachtig design- en ontwerpelement.

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen