pinterest
Tegeltrends voor de badkamer

Tegeltrends voor de badkamer

De tegels die je voor de wand en de vloer van je (nieuwe) badkamer gaat gebruiken, bepalen de uitstraling van deze ruimte. Gelukkig is er volop keuze in kleuren, maten, vormen en legpatronen. Daarbij is het handig om rekening te houden met het effect van de legwijze en het formaat van de tegels op de ruimte (grote tegels hebben bijvoorbeeld een ruimtelijk effect), de geschiktheid voor vloerverwarming en de mate van onderhoud. Genoeg dus om mee aan de slag te gaan.

Badkamertrends

Over de hedendaagse tegeltrend voor de badkamer kunnen we duidelijk zijn: wit en groot voor op de wand, donkergrijs en groot voor op de vloer. Grote tegels zijn nog steeds helemaal in. De afmeting van 30 bij 60 centimeter is de grote favoriet. Naast wit op de wand en donkergrijs op de vloer komt het combineren met kleurrijke tegels toch ook steeds vaker voor. Denk bijvoorbeeld aan wit in combinatie met een hout-look tegelvloer of aan mozaïek tegeltjes voor een stijlvol Zuid-Frans effect. Om een industriële 'look' te creëren kan je met tegels in verschillende zwart-grijs tinten spelen. Met tegels kan je sfeer brengen!

FotoTegeltrends voor de badkamer

Neutrale Kleuren

Trends in kleuren zijn vooral de natuurtinten of natuursteen-look zoals marmer en leisteen. Verder is er volop keuze uit antraciet tegels en tegels in verschillende grijs- en bruintinten. Wit wordt veel gecombineerd met zwart, antraciet en bruin. Het geheel blijft rustig en bijna tijdloos. Reliëf of patronen in tegels gaan ook steeds meer een belangrijke rol in de uitstraling van de badkamer spelen.

FotoTegeltrends voor de badkamer

Groot of klein

Behalve de kleuren, zijn de afmetingen van tegels in de loop der jaren enorm veranderd. Duidelijk is wel dat ze langzaam steeds groter zijn geworden; zowel die voor tegen de wand, als de vloertegels. Als je een flinke tegel van 30 bij 60 centimeter horizontaal plaatst, krijg je een breedte effect. Zet je ‘m op zijn kant en plaats je de tegels dus verticaal, dan benut je de hoogte en krijgt het op een wand heel ander effect. Naast deze populaire afmeting, zijn tegels tegenwoordig in allerlei formaten verkrijgbaar. Tot wel een meter breed! Grote tegels brengen rust in de ruimte, maar zijn wel lastiger om aan te brengen. Let wel: voor het goed plaatsen van dit soort tegels moet de muur ook helemaal vlak zijn. Het is tevens vakwerk voor een goede tegelzetter.

FotoTegeltrends voor de badkamer Er zijn ook nog steeds veel verschillende kleine tegels te vinden;  glasmozaïek van 2 bij 2 centimeter of wandtegels van 10 bij 10 cm. Ook zijn er tegels waarbij het lijkt dat het kleine strookjes zijn, maar wat eigenlijk grote tegels zijn met gefreesde stroken.

Keramische tegels

Dé trend van dit moment zijn de keramische tegels. Met deze tegels kun je namelijk bijna elke uitstraling in een ruimte creëren, terwijl je de voordelen van het keramiek behoud. Dit noemen we ook wel look-a-like tegels. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hout-look of een natuursteenlook met de voordelen van keramische tegels. Ze zijn duurzaam, vaak goedkoper dan alternatieve materialen, gemakkelijk in onderhoud en hygiënisch en ideaal in combinatie met vloerverwarming

FotoTegeltrends voor de badkamer

Tegels met houtlook

De meest populaire variant van de keramische tegels zijn de hout-look tegels. Dit nieuwe design is niet van echt hout te onderscheiden. Naast de uitstraling van een houten vloer heeft het namelijk ook de houtstructuur in de tegels zitten. Deze tegelvoer met hout-look is kras- en stootbestendig, kan uiteraard goed tegen water en is daarnaast onderhoudsvrij.

FotoTegeltrends voor de badkamer

Tips voor de badkamer

1: Laat de vloertegels doorlopen in de wandtegels. De badkamer lijkt hierdoor groter. 2: Kies voor mozaïek om het accent te leggen op bepaalde delen van de badkamer. 3: Keramische tegels hebben veel voordelen en zijn leverbaar in bijna elke denkbare uitstraling (hout, natuursteen, etc) 4: Glanzende tegels zorgen voor een luxere uitstraling 5: Kies in de basis voor witte of grijze tegels. Deze zijn tijdloos en met vrijwel alles te combineren.

Sanitair

Heb je verbouwplannen in de badkamer maar je hebt geen idee waar je moet beginnen? Dan ben je bij de Mijn BAD sanitairspecialist aan het goede adres voor al jouw vragen en/of advies.

FotoTegeltrends voor de badkamer

Bron: Mijn Bad

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen