pinterest
Richt je badkamer in met Feng Shui

Richt je badkamer in met Feng Shui

Bij de inrichting van de badkamer let je waarschijnlijk vooral op de praktische zaken, zoals grootte van de ruimte, de plek van de wastafel, de douchecabine of het eventuele bad, maar wist je dat het gebruik van bepaalde details zoals kleuren en vormen in een ruimte bijdraagt aan een goede gemoedstoestand en zelfs je algemene welzijn? Dit heeft alles te maken met energiestromen (Chi). Volgens de principes van Feng Shui draagt een goed doordacht ontwerp bij aan een positieve sfeer en een gevoel van welzijn in deze belangrijke ruimte van het huis.

Feng Shui staat voor harmonie, zo ook in de badkamer. In de badkamer vindt een groot deel van je dagelijkse routine plaats, en heeft dus ook invloed op je stemming en welzijn. Door te letten op de vrije stroom van de energie, help je jezelf rustig en ontspannen te worden.

FotoRicht je badkamer in met Feng Shui

Foto: Riho Oval vrijstaand bad

Open indeling

De inrichting van de badkamer is belangrijk voor de energiestroom. Zorg dus voor een open indeling zodat alle belangrijke elementen toegankelijk zijn, genoeg ruimte om te kunnen bewegen en kies voor kasten met veel opbergruimte zodat er geen rommel in de badkamer staat.

Functie

Ga voor badmeubelen die je zowel functioneel als mooi vindt. Het ontwerp van de meubels heeft idealiter een rustige, gestroomlijnde uitstraling. Symmetrie en evenwicht is belangrijk in de Feng Shui. Een balanceerde inrichting draagt bij aan een rustige sfeer.

Kleur

Kleur speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen van de badkamer, omdat het een krachtige invloed heeft op onze emoties en gemoedstoestand. Volgens Feng Shui is het kiezen van de juiste kleuren essentieel, omdat ze specifieke energetische eigenschappen kunnen toevoegen:

  • Blauw: Deze kleur straalt een gevoel van rust en kalmte uit, waardoor het perfect is voor het creëren van een ontspannen sfeer. Het wordt geassocieerd met water en lucht, wat verfrissend kan zijn voor de geest.
  • Groen: Geassocieerd met de natuur en vernieuwing, brengt groen een gevoel van frisheid en herstel in de badkamer.
  • Neutrale tinten: Zachte beige, grijze of taupe kleuren kunnen een gevoel van rust en evenwicht in de badkamer creëren. Ze zorgen voor een kalmerende en harmonieuze achtergrond die de energiestroom bevordert
  • Wit: Zuiver wit symboliseert zuiverheid en helderheid, waardoor het een gevoel van netheid en ruimte in de badkamer geeft. Het reflecteert ook natuurlijk licht, waardoor de ruimte helder en uitnodigend aanvoelt.
  • Warmere kleuren zoals geel en oranje: Deze kleuren kunnen energie en warmte toevoegen aan de badkamer. Geel straalt vreugde en optimisme uit, oranje vitaliteit en creativiteit 

Natuurlijke elementen

Het gebruik van natuurlijke materialen geeft volgens de filosofie een gevoel van connectie met de natuur en dat helpt je met ontspannen. Ga bijvoorbeeld voor een kast met een houten look, gebruik materialen zoals bamboe en natuursteen en zet wat planten neer voor een natuurlijke sfeer. 

FotoRicht je badkamer in met Feng Shui

Foto: Riho 

Licht

Ook is het licht in de badkamer bepalend voor de sfeer en energie. Het beste is om natuurlijk licht te hebben in de badkamer, om een connectie met de buitenwereld te hebben en voor een fris gevoel. Heb je dit niet, zorg dan voor het juiste licht door gebruik te maken van dimbare, zachte verlichting om op ieder moment van de dag de juiste sfeer te kunnen zetten.

Een spiegelkast met verlichting is een goede optie om zacht, subtiel licht toe te voegen aan de badkamer.

FotoRicht je badkamer in met Feng Shui

Foto: Spiegelkast Riho Oval, Onderkast Riho Spring

Ventilatie

Het ventileren van de badkamer is van belang voor de harmonie en energiestroom. Indien je ramen hebt in de badkamer is het belangrijk om die open te zetten voor ventilatie, of met een goed ventilatiesysteem in de badkamer. Door gebruik te maken van luchtzuiverende planten verhoog je de luchtkwaliteit van de ruimte en voeg je gelijk een mooie decoratie toe.

De badkamer, hoewel vaak beschouwd als een praktische ruimte, heeft het potentieel om veel meer te zijn dan alleen een plek om je klaar te maken voor de dag. Met deze Feng Shui principes voor de badkamer creëer je een fijne ruimte waar je graag tijd doorbrengt!

Vraag hier je gratis woon brochures aan

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen