pinterest
Met deze 3 tips transformeer je jouw badkamer tot een luxueuze oase van rust

Met deze 3 tips transformeer je jouw badkamer tot een luxueuze oase van rust

Een badkamer is een essentiële plek in je dagelijkse routine, maak daarom een aangename plek van jouw badkamer! Je kunt alle kanten op met het inrichten van je badkamer, van modern tot minimalistisch en boho tot een retro look. Hier zijn drie tips om je badkamer een luxueuze en prettige uitstraling te geven. 

1.   Creëer een luxe ambiance met sfeerlicht

Het licht in een badkamer doet veel voor de sfeer in de ruimte. Voor een ontspannen, rustige sfeer wanneer je ‘s avonds in bad stapt of een feller licht wanneer je na het sporten een douche neemt, gebruik je dimbare spotlichtjes. Daarnaast kun je ook een verlichte spiegel van Thebalux in je badkamer ophangen voor extra verlichting. Let hierbij ook op de kleur van het licht om de gewenste sfeer te wekken.

FotoMet deze 3 tips transformeer je jouw badkamer tot een luxueuze oase van rust

2.   Ga voor een natuurlijke uitstraling

Met natuurproducten kun je een rustgevend maar luxueus gevoel oproepen en kun je echt even aarden in je badkamer. Bijvoorbeeld door natuursteen zoals marmer te verwerken in de tegels of wasbak, houten meubels te installeren en accessoires van linnen, bamboe en riet te plaatsen.

FotoMet deze 3 tips transformeer je jouw badkamer tot een luxueuze oase van rust

Ook kun je planten in de badkamer neerzetten, deze verhogen de luchtkwaliteit en houden vaak van een vochtige omgeving. Vooral de Aloë vera, Monstera en de Kwartjesplant staan graag in badkamers. Vind je planten in de badkamer lastig? Kies dan bijvoorbeeld voor droogbloemen om dat aardse gevoel vast te houden!

3.   Kies voor luxe meubels

Een inloopdouche, ligbad en dubbele wastafel voegen direct een luxueus gevoel toe aan je badkamer en zijn praktische toevoegingen. Een inloopdouche met een grote glazen wand deelt de ruimte als het ware op en geeft een ruimtelijk gevoel. Combineer dit met een regendouche, spotlichtjes en mooie zwarte afwerking voor een ultiem luxe gevoel.

FotoMet deze 3 tips transformeer je jouw badkamer tot een luxueuze oase van rust

Wil je graag een ligbad en een douche, maar heb je hier niet voldoende ruimte voor? Een goede oplossing hiervoor is een douchebad. Gebruik natuursteen voor de tegels langs het bad en plaats een glazen wand met zwarte of koperen afwerkingen voor een prachtige uitstraling. 

Is één wasbak in je badkamer voor jou te weinig? Kies er dan voor om een dubbele wasbak te (laten) monteren. Een dubbele wasbak straalt luxe uit en is erg praktisch bij een gedeelde badkamer. Gebruik hierbij ook natuurlijke materialen en accessoires om de ruimte af te werken. Verhoog daarnaast de opbergmogelijkheden met een mooi bijpassend meubel. 

Uiteraard kun je je badkamer volledig naar eigen wens inrichten. Inspiratie nodig over hoe je deze stijlen optimaal kunt benutten? Vraag dan gratis een brochure aan!

Foto Luca Sanitair

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen