pinterest
Elektrische vloerverwarming in de badkamer

Elektrische vloerverwarming in de badkamer

Elektrische vloerverwarming kan tegenwoordig onder vrijwel alle vloeren in de badkamer gelegd worden. En dat betekent altijd warme voeten wanneer je je tanden staat te poetsen of uit de douche komt. Het geeft een comfortabel en rijk gevoel.

Vloerverwarming

Vloerverwarming leent zich perfect voor de combinatie met harde materialen als natuursteen, keramische tegels en gietvloeren; bij uitstek materialen die veel in natte ruimtes als de badkamer worden gebruikt. Wil je een houten vloer in de badkamer, denk er dan wel bij na dat de cementdekvloer waar de bovenvloer op wordt aangebracht, maar een maximale temperatuur mag bereiken. Ook zijn niet alle houtsoorten geschikt voor vloerverwarming. Soorten als beuken, maple en jatoba vervormen eerder. Bij houten vloerdelen wordt aangeraden deze niet groter te laten zijn dan zestien centimeter breed en twee meter lang.

Voordelen van elektrische vloerverwarming

De klassieke vloerverwarming verwarmt door middel van water. Het water stroomt door leidingen onder het vloeroppervlak. Voordeel van dit systeem is dat het op de bestaande CV-installatie kan worden aangesloten, mits deze voldoende capaciteit heeft. Nadeel is de opbouwhoogte: niet in elke situatie kunnen de leidingen diep genoeg worden ingefreesd. Elektrische vloerverwarming kent dit probleem niet. Geavanceerde systemen werken met matjes van soms nog geen millimeter dik, vergelijkbaar met een paperclip. Inclusief het benodigde laagje egaliseermiddel komt dit neer op een opbouwhoogte van zo’n anderhalve millimeter. Wat betekent dat elektrische vloerverwarming in zo’n beetje elke denkbare situatie kan worden toegepast.

Ook als hoofdverwarming

Om een misvatting uit de weg te helpen: elektrische vloerverwarming is niet alleen geschikt als bijverwarming, maar kan ook als hoofdverwarming fungeren omdat het vermogen per strekkende of vierkante meter kan worden aangepast. Overigens zonder dat dit een torenhoge energienota betekent. Doordat de nieuwe generatie matjes zo dicht tegen het vloeroppervlak aanligt, is de warmteoverdracht namelijk optimaal. Gecombineerd met een extra hoge comfortbeleving (nooit meer koude voeten) betekent dit zelfs dat je op stookkosten zou kunnen besparen. Ook het feit dat je met elektrische vloerverwarming elke ruimte apart kunt verwarmen – en niet bijvoorbeeld ook in de woonkamer moet stoken omdat daar de thermostaat hangt – draagt daar aan bij. Alle reden om bij het nadenken over verwarming alle opties onder de loep te (laten) nemen.

Magnum Mat

De MAGNUM Mat is een unieke vloerverwarmingsmat. Het systeem is ontwikkeld om over een bestaande  tegelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer toch nog vloerverwarming te kunnen installeren. De mat is ongeveer 4 millimeter dun en kan in een lijmlaag meegenomen worden, zonder dat slopen en uitfrezen nodig is. De mat komt vrijwel direct onder de oppervlakte te liggen, wat de opwarmsnelheid van de vloer verhoogt. De geavanceerde thermostaat van MAGNUM houdt rekening met de benodigde opwarmtijd, zodat uw vloer altijd op het gewenste tijdstip de juiste temperatuur heeft. Klik op de foto voor meer informatie.

FotoElektrische vloerverwarming in de badkamer

Magnum Heating

Thuis is waar de warmte is.

Download de brochure

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen