pinterest
Ideeën voor de inrichting van de badkamer

Ideeën voor de inrichting van de badkamer

Ben je zoek naar nieuwe badkamerinrichting?

Bij het uitzoeken van een nieuwe badkamerinrichting laat het huidige aanbod niets te wensen over. De ruimte van de badkamer wordt steeds groter en ontspanning staat voorop. Sauna’s, stoomcabines, bubbelbaden en luxe douches zijn razend populair. Bijna alle producten zijn op maat leverbaar en daardoor is er tegenwoordig altijd een prachtige oplossing voor elke badkamer.  Kleine ruimtes of grote ruimtes, een badkamer indelen op maat vraagt tijd en aandacht. Met een slimme indeling creëer je ruimte en ontstaat er zelfs op een paar vierkante meter een heuse home spa.

FotoIdeeën voor de inrichting van de badkamerComplete badkamer van Baden+

Ruimte winnen

Een mooie trend is het combineren van de bad- en slaapkamer, waardoor één grote ruimte ontstaat. Daarvoor is het nodig om de tussenmuur te verwijderen. Dat is wel een rigoureuze stap, maar het levert een hoog ruimterendement op. Ruimte winnen kan gelukkig ook eenvoudiger, namelijk door te zoeken naar creatieve oplossingen. Kies bijvoorbeeld voor sanitair, meubels en tegels in lichte kleuren. Groot formaat tegels hebben een vergrotend effect omdat je minder voegen ziet. Ook diagonaal geplaatste tegels laten de ruimte langer en dus groter lijken. Zwevende meubels hebben als voordeel dat je het totale vloeroppervlak blijft zien. Ook dat geeft een gevoel van ruimte. En het is bovendien handiger met schoonmaken. Hoe kleiner het vloeroppervlak, hoe zorgvuldiger de selectieprocedure zal moeten zijn. Misschien is het visueel en praktisch beter het ligbad achterwege te laten. Of het toilet uit de badkamer te verbannen. De meeste fabrikanten hebben overigens een uitgebreide collectie ruimtebesparende producten, zoals combibaden, handige hoekoplossingen voor bad en douche en multifunctionele douchecabines. Met voorzetwanden kun je de ruimte naar believen in de gewenste vorm kneden. De perfecte oplossing om een tussenmuurtje met of zonder bergruimte te creëren en leidingen of aansluitingen te camoufleren.

 FotoIdeeën voor de inrichting van de badkamerBadmeubel New Wave Infinity    

Speciaal voor gezinnen en ouderen

Net als de rest van het interieur moet ook de badkamer op de gezinssituatie zijn afgestemd om filevorming tijdens de spits te voorkomen. Een dubbele wastafel is voor een huishouden met kinderen zeker geen overbodige luxe. Ook een tweepersoons inloopdouche kan een goed idee zijn. Buiten ruimtelijk en praktisch dient de gezinsbadkamer natuurlijk ook voldoende veilig en kindvriendelijk te zijn. Er is een ruim aanbod kindvriendelijke producten op de markt, zoals wegklapbare badpanelen (ook handig tegen spatten en spetteren). Een veilige thermostaatkraan is een must voor de kindvriendelijke badkamer. Niet alleen kinderen, ook ouderen hebben behoefte aan comfort en veiligheid. Er zijn luxe douches of gezondheidsbevorderende infraroodcabines met een ingebouwd zitje of combibaden waarbij de zijwand helemaal kan worden weggeklapt, waardoor instappen een eitje is. Een gelijkvloerse badkamer, waarbij hoogteverschillen zijn vermeden, is een goede keuze om risico’s als struikelen of vallen te verminderen. Vloertegels zijn standaard uitgerust met een antislip.

FotoIdeeën voor de inrichting van de badkamer

Thebalux badmeubel

   

Een slimme investering

De levensduur van een badkamer is gemiddeld twintig jaar. Daarom is het een goed idee om bij de renovatie van de badkamer rekening te houden met de wensen van nu en de wensen over tien jaar. Bovendien is een badkamer niet alleen een slimme investering voor je eigen woongenot, ook is het één van dé ruimtes waarop aspirant huizenkopers selecteren als zij een keuze maken voor het kopen van een woning. Een nieuwe badkamer is dus een slimme investering, voor nu en voor straks.

Inspiratie en informatie

Voor meer informatie en inspiratie over badkamers kunt u kijken naar "product in beeld"en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie. Ook kunt u hier het inspirerende magazine UW badkamer bestellen.

FotoIdeeën voor de inrichting van de badkamer

Bewaren

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen