pinterest
Zo zorg je voor een goede ventilatie in de badkamer

Zo zorg je voor een goede ventilatie in de badkamer

De grote hoeveelheid vochtige lucht die in een badkamer ontstaat moet goed worden afgevoerd. Soms kan dit via een natuurlijke weg, maar meestal is dit niet voldoende. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een goede badkamer ventilatie. Na het lezen van onderstaande tips weet jij voor welke ventilatie jij het beste kunt kiezen. Ook kun je gelijk aan de slag!

Afbeelding

De soorten badkamerventilatoren

Veel mensen kiezen voor plafond- of muurventilatoren. Deze worden op het plafond of aan de muur gemonteerd en voeren de lucht af via het afvoerkanaal. Een andere optie voor een goede ventilatie in de badkamer zijn inline ventilatoren. Deze worden in een afvoerbuis of tussen twee afvoerbuizen geplaatst. Kijk goed welke opties geschikt zijn voor jouw badkamer en voldoen aan jouw wensen.

Voor welk bedieningstype kies jij?

Er zijn diverse soorten bedieningstypes waar je uit kunt kiezen. Bij een aan-uit systeem bedien je de badkamerventilator met een lichtschakelaar. Het voordeel hiervan is de eenvoudige uitvoering. Houd er wel rekening mee dat de ventilatie stopt met werken zodra je de badkamer verlaat en het licht uitdoet. Een andere optie is een nalooptimer. Bij dit type blijft de ventilator na het uitschakelen van het licht nog enige tijd doorlopen. Hij stopt vervolgens vanzelf. Deze tijd kun je zelf instellen. Een hygrostaat is een badkamerventilator met ingebouwde vochtsensor. Deze sensor reageert op het vochtgehalte in de badkamer. Is het vochtgehalte in de badkamer hoog, dan slaat hij aan tot het vochtgehalte voldoende is gedaald.

De ventilator aansluiten doe je zo

Een badkamerventilator installeren gaat het beste met de volgende tips. Regel voor een goede luchttoevoer zodat er geen onderdruk in de badkamer ontstaat en de lucht kan circuleren. Dit doe je eenvoudig door een luchtrooster in de onderkant van de badkamerdeur te plaatsen. Verder is het belangrijk om rekening te houden met de lengte van de afvoerbuis. Controleer goed welke lengte er nodig is voor jouw type ventilator. Vergeet als laatste niet om een geschikt buitenrooster te plaatsen. Hierbij is het belangrijk dat er langs het rooster geen regen of wind naar binnen kan komen. Veel succes bij het kiezen van een goede ventilatie voor jouw badkamer!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen