pinterest
Handdoeken dag

Handdoeken dag

Towel Day is een evenement bedoeld als eerbetoon aan schrijver Douglas Adams, bekend van de sciencefictionreeks ‘The Hitchhiker's Guide To The Galaxy’. Het evenement werd door fans van Adams werken bedacht na diens overlijden op 11 mei 2001. Inmiddels is Towel Day een wereldwijde jaarlijkse happening, met evenementen en bijeenkomsten in allerlei landen.

Gebruik

Naast het evenement, wat elk jaar gehouden wordt in de maand mei, is er een andere kwestie. Hoe vaak wordt een handdoek vervangen? Elke dag een schone handdoek of kun je met goed fatsoen een opgedroogde eerder gebruikte handdoek pakken en éénmaal per week verversen? Ik ken gezinnen waarvan de leden ieder een eigen kleur handdoek hebben. Een speciaal hangrekje met knijpers is daarvoor gemonteerd in de badkamer.

Afbeelding

Hygiëne

Uit hygiëne oogpunt is een schone handdoek na elke douchebeurt aan te raden. Iemand die dezelfde handdoek meer dan ééemaal gebruikt voor handen, gezicht of lichaam zal geherinfecteerd worden met de bacteriën die hij eerder op de handdoek achterliet. Nu is dat geen ernstig probleem omdat het eigen huidbacteriën zijn. Dit is anders als huisgenoten een en dezelfde handdoek gebruiken. Dit wordt erger als er sprake is van vervelende kwaaltjes zoals voetschimmel of nog erger steenpuisten. Geen handdoekwissel dus en wassen na gebruik bij voorkeur op minimaal 60 graden.

Juist badgoed

Als je nieuwe handdoeken koopt, ga dan niet voor de laagste kwaliteit. Badgoed is gemaakt van katoenvezel. Deze vezels worden in lussen geweven, waardoor de stof goed in staat is om vocht op te nemen. Handdoeken van goede kwaliteit zijn vaak wat dikker dan normaal en zijn beter in staat om vocht te absorberen. Bovendien zijn deze handdoeken ook wat beter bestand tegen hogere temperaturen en kunnen ze vaker gewassen worden.

Was voorschrift

Gebruik geen wasverzachter bij het wassen van badgoed. Handdoeken worden weliswaar wat zachter, maar het absorberend vermogen van de handdoeken wordt minder. Net als bij het gebruiken van wasverzachter is het strijken van badgoed niet aan te raden. Katoenvezels kunnen beschadigd raken door te heet strijken. Ook dit gaat ten koste van het absorberend vermogen van de handdoek.

De Rubytec Terre XL is een handdoek gemaakt van polyester en nylon en absorbeert tot drie keer het eigen gewicht aan water door de sneldrogende microvezel. Het wordt vooral door backpackers gebruikt. Door de sneldroogtechnologie droogt de handdoek veel sneller dan een gewone katoenen handdoek. De handdoek droogt als een zeem.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen