pinterest
Zo integreer je een vrijstaand bad in je badkamer

Zo integreer je een vrijstaand bad in je badkamer

Er is niets dat zoveel luxe en grandeur uitstraalt als een vrijstaand bad. Afhankelijk van het design en het materiaal dat je verkiest, kan het behoorlijk wat kosten. Velen hebben wat geld lenen er echter wel voor over, want ontspannen in bad is echt genieten! Wij geven je graag drie tips om je te helpen je vrijstaande bad te integreren in je badkamer.

Afbeelding

Zo maak je een statement

Je kunt natuurlijk een extra luxueus of groot vrijstaand bad aanschaffen, maar dit is niet per se nodig om een statement te maken. Wil je dat jouw bad de eyecatcher van de badkamer wordt? Als je een ruime badkamer hebt, kun je ervoor kiezen om het bad diagonaal te plaatsen in een hoek. Bewaar wel voldoende ruimte tussen de muren en het bad. Je wilt echt een vrijstaande look creëren. Je kunt er ook voor kiezen om het bad gewoon in het midden van de badkamer te plaatsen. Een bad dat door zijn plaatsing veel aandacht trekt, wordt een echt sierstuk. Besteed daarom extra veel aandacht aan het type bad dat u kiest.

Toch het vrijstaande bad tegen de muur?

Hoewel een bad midden in de ruimte mooi kan staan in een grote badkamer, heb je waarschijnlijk liever het bad tegen de muur als je wat minder vierkante meters hebt. Geen zorgen, vrijstaande baden kun je ook prima tegen de muur plaatsen zonder dat de uitstraling van het bad teniet wordt gedaan. Houd gewoon een klein beetje ruimte over tussen de wand en het bad – laten we zeggen 20 cm – om het bad de ruimte te geven om te ‘ademen’. Plaats het badkamermeubel het liefst zo ver mogelijk van het bad af, want beide trekken veel aandacht en als je ze naast elkaar zet, kan dit nogal intimiderend overkomen.

Uitstraling van het vrijstaande bad

Je kunt natuurlijk voor een wit bad gaan dat uitgevoerd is in een standaardafwerking, gemaakt van standaardmateriaal, maar bekijk eerst goed al je mogelijkheden. Overweeg bijvoorbeeld solid surface baden die zonder naad zijn afgewerkt en ook nog eens voor uitstekende isolatie zorgen, waardoor je minder vaak warm water hoeft toe te voegen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Overweeg ook het materiaal. Zo zijn er prachtige baden van marmer, natuursteen en hout! Tot slot speelt de vorm van het bad mee. Je kunt voor een klassieke vorm gaan, maar ook een rondere of juist vierkante vorm kan prachtig staan. Je keuze is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de stijl van de ruimte. Kies altijd een bad dat past bij jouw badkamer.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen