pinterest
Waarom een gietvloer ook mooi is in je badkamer

Waarom een gietvloer ook mooi is in je badkamer

Afbeelding

Gietvloeren zijn steeds vaker een optie voor in je huis. Je ziet ze in woonkamers, keukens en zelfs slaapkamers. Waren gietvloeren een paar jaar geleden nog voorbehouden aan fabriekshallen, werkplaatsen en autoshowrooms, tegenwoordig zien particulieren ook de voordelen van een strakke vloer zonder naden. Deze trend is natuurlijk ook niet zo heel verwonderlijk. Gietvloeren zijn allang niet meer de koude, grijze en onpersoonlijke epoxy oppervlakken die je alleen lekker makkelijk schoonmaakt. 

Voor huizen, flats en appartementen zijn de vloeren inmiddels in talloze verschillende kleuren verkrijgbaar. En doordat hier meestal het vriendelijkere polyurethaan wordt toegepast is het veel aaibaarder. De vloer is warm en veert zelfs een beetje mee. Bovendien is het heel eenvoudig om er een comfortabele vloerverwarming in te plaatsen. Tel daarbij op dat er geen vocht doorheen komt, voegen tot het verleden behoren en schimmel geen kans krijgt zich te nestelen dan is het logisch dat steeds meer mensen een gietvloer in de badkamer laten gieten. In dit artikel vertellen we de specialisten van issa vloeren je meer over gietvloeren en waarom het je badkamer echt iets extra’s geeft. 

Naadloos van muur tot muur

Het grote voordeel van een gietvloer ten opzichte van tegels is evident, je hebt geen naden. Een gietvloer ligt strak van plint tot muur. Hierdoor is het makkelijk schoon te houden en droog te maken. Welke sfeer moet je badkamer hebben? Romantisch, strak, luxe of bourgondisch? Met een gietvloer maak jij je eigen ambiance. Het is zelfs mogelijk om je bad te laten verzinken in de gietvloer zodat het lijkt alsof je bad uit de vloer verrijst. En zo zijn er meer mogelijkheden om het maximale uit je badkamer te halen. 

Vaarwel vieze voegen

Voegen worden na verloop van tijd vies. Vuil hoopt zich op en je moet echt met een borstel voeg voor voeg schoonmaken om het weer een beetje netjes te krijgen. En laten we eerlijk zijn, voegen en naden voelen ook niet echt prettig aan je blote voetzolen. Met een gietvloer behoort dit allemaal tot de verleden tijd. Deze zijn 100% vochtdicht. Je kunt ook een gietvloer in je douchecabine laten plaatsen. 

Nooit meer koude voeten

Het allergrootste voordeel van een gietvloer in de badkamer is wel dat je er heel makkelijk vloerverwarming in kunt plaatsen. Op deze manier is de vloer van je badkamer net zo warm als het water uit de douche. Ook als je op je blote voeten door de badkamer loopt voelt de vloer behaaglijk warm aan. Zo wordt badderen een groot feest! 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen