pinterest
Hoe kun je het beste in badkamer tegels boren

Hoe kun je het beste in badkamer tegels boren

Hoe kun je het beste in badkamer tegels boren? Wanneer je thuis aan het klussen bent en je wil in je badkamer door tegels heen boren, dan is het belangrijk om te weten hoe je goed in badkamertegels kunt boren. Om te boren in tegels heb je niet alleen een goed stappenplan nodig, zodat je weet hoe je goed te werk gaat, maar het is ook belangrijk dat je werkt met het juiste gereedschap. Ook moet je weten waar je gaat boren en moet je weten hoe een boormachine werkt. In dit artikel vertellen wij je alles over boren in tegels, zodat jij veilig en goed voorbereid te werk kunt gaan. Trek je kluskleren maar vast aan! 

Afbeelding 

Stap 1: Kies de juiste boor

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is wel heel belangrijk: het kiezen van de juiste boor. Door met het juiste gereedschap te werk te gaan, kan je ook het beste resultaat behalen. Wanneer je namelijk met de verkeerde boor door de tegel heen gaat boren, kan het zomaar zijn dat je de tegel beschadigt en dat er barsten in komen. Voor het boren door tegels heb je een tegelboor nodig. Met dit type boormachine kom je zonder problemen door de keiharde laag op de tegels heen. De beste accuboormachine in combinatie met goede tegelboortjes kan ook. Tegelboortjes zijn keihard en hebben een ontzettend scherpe punt, waardoor je zonder al te veel moeite door de tegels heen boort. Je hebt voor een tegelboor wel verschillende type boortjes. De ene is wat groter en de andere wat kleiner. Wil je meerdere gaten boren en moet ieder gat precies de juiste grootte hebben? Zorg dan dat je niet één boortje, maar dat je meerdere boortjes in huis hebt. 

Stap 2: Plak de boorplek af met tape

Bij het boren in badkamertegels is het een handige manier om te werken met tape. Plak het tape op de tegels waar je wil gaan boren. Tape is ten eerste handiger, omdat je op tape makkelijker kunt markeren waar het gat moet komen dan op de tegels zeg. Het afplakken van de boorplek met tape heeft nog een ander voordeel. De tegels breken op deze manier namelijk minder snel, waardoor je minder kunt beschadigen. Zo voorkom je barsten in de muur van je badkamer. 

Stap 3: Vermijd voegen en leidingen 

Het is belangrijk om bij het gebruiken van de boor voegen en leidingen te vermijden. Boor vooral niet in de voeg rondom de tegels. Het is een illusie dat je daar meer grip hebt op de tegels. Sterker nog: een tegel scheurt of breekt juist sneller wanneer je in de voeg wilt boren. Houd er ook rekening mee dat er achter de tegel en de muur nog leidingen verstopt kunnen zitten. Een klein stukje te diep boren en je hebt al een leiding te pakken. Om dit te voorkomen is het goed om na te gaan waar de leidingen zitten, zodat je zeker weet dat je geen gaten op de verkeerde plek boort. 

Stap 4: Boor voorzichtig 

Ook deze tip spreekt misschien voor zich, en toch is het belangrijk om hier bij het boren in tegels goed aan te denken. Boor bij het boren in tegels altijd langzaam en voorzichtig. Een gat boren door een tege heen doe je op een laag toerental. Je voert pas de snelheid op wanneer je door de bovenste laag heen bent. Koel je boor en de tegel af en toe af met water door gebruik te maken van een plantenspuit. Zo voorkom je dat het boortje of het tegelwerk verbrandt en zo houd je al je spullen heel. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen