pinterest
Waterschade zorgt voor lelijke plekken op muren en plafonds

Waterschade zorgt voor lelijke plekken op muren en plafonds

Hoewel u hoopt dat het u niet overkomt, kunt u onverhoopt met een lekkage in huis te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond leidingen, een lekkage rond de afvoer van uw sanitaire voorzieningen, enzovoorts. Niet alleen is de bron van een lekkage vaak zeer moeizaam met het blote oog te achterhalen, ook kan een lekkage voor een ernstige waterschade aan uw woning zorgen. U gaat dit tegen door de lekkage in een vroeg stadium te laten verhelpen! Loodgieters kunnen u hierbij helpen.

Om de kans op lekkages zo klein mogelijk te maken, is het raadzaam om loodgieterselementen altijd door een loodgieter zelf te laten plaatsen in huis. Het leggen van leidingen lijkt wellicht relatief eenvoudig, maar is dit zeker niet. Wanneer er speling tussen twee leidingstukken ontstaat, kan dit ertoe leiden dat er water uit de leidingen sijpelt en vervolgens in uw woning trekt.

Verschillende vormen van waterschade in huis

Waterschade komt in verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan zwam- en schimmelvorming op de muren en plafonds van uw woning. Ook kan er houtrot in houten constructies ontstaan, als gevolg van water wat bij uw woning naar binnen is gesijpeld via uw kapotte dakbedekking. Een dergelijke waterschade is vaak zeer moeizaam te herstellen. Als het vocht bijvoorbeeld nog niet volledig uit uw woning getrokken is, zal de waterschade al snel weer terugkeren na het herstel hiervan.

Wist u dat een te hoge luchtvochtigheid in huis slecht kan zijn voor uw gezondheid? Een te hoge luchtvochtigheid maakt namelijk dat uw weerstand verslechterd. Zeker bij jonge kinderen en senioren kan dit gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. U kunt de luchtvochtigheid in huis meten met een zogenaamde hygrometer. Door de ramen en deuren in huis regelmatig tegen elkaar open te zetten kunt u de luchtvochtigheid verlagen.

Een lekkage op laten lossen

Voordat u een loodgieter inschakelt voor het herstel van de lekkage in huis, kan het verstandig zijn om een lekdetectie in huis uit te laten voeren. Met een lekdetectie is het mogelijk om de bron van de lekkage te achterhalen, zonder onnodig veel hak- en breekwerk uit te moeten voeren.

Er zijn verschillende organisaties die u kunnen helpen bij het uitvoeren van een dergelijke lekdetectie. Zij beschikken onder meer over de benodigde hulpmiddelen voor een ultrasone lekdetectie, een thermografische lekdetectie, enzovoorts. Op basis van de resultaten van deze lekdetectie kan een loodgieter de lekkage vervolgens voor u herstellen.

Afbeelding

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen