pinterest
Loodgieterswerk bij verbouwing van de badkamer

Loodgieterswerk bij verbouwing van de badkamer

Afbeelding

Loodgieters zijn vakmannen die u met tal van uiteenlopende werkzaamheden in en rondom uw woning kunnen helpen. Onder meer bij een verbouwing van de badkamer komt de hulp van een loodgieter doorgaans goed van pas.

Hoewel u op internet steeds meer instructievideo’s en stappenplannen kunt vinden voor het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden, schakelen veel woningbezitters een specialist in. Dit is niet voor niets! De kans dat er als gevolg van zelfuitgevoerde loodgieterswerkzaamheden complicaties in huis ontstaan, is relatief groot. Denk bijvoorbeeld aan waterschade als gevolg van een lekkage in uw badkamer! Wij spraken een ervaren loodgieter in Zoetermeer, die ons meer vertelde over loodgieterswerk bij een verbouwing in de badkamer.

Hulp bij het ontkoppelen van uw sanitair

Voordat uw nieuwe sanitair geplaatst kan worden, zal uw huidige sanitair verwijderd moeten worden. Dit is een klus die u relatief eenvoudig zelf uit kunt voeren, omdat schade aan uw loodgieterselementen in dit geval weinig uit zal maken. Pas wanneer u uw nieuwe sanitair wilt laten plaatsen, kunt u het beste voor de hulp van een loodgieter bij u in de buurt kiezen. Het kan vanzelfsprekend nooit kwaad om de gehele verbouwing van uw badkamer aan een loodgieter over te laten.

Naast het verwijderen van uw huidige sanitaire voorzieningen en het plaatsen van nieuw sanitair, kan een loodgieter u vooraf van advies voorzien. Laat u bijvoorbeeld adviseren over de mogelijkheden die u heeft, wanneer u de badkamer wilt laten verbouwen. Waar kunt u nieuwe toilet het beste plaatsen? Welke plek is ideaal voor uw bad? Enzovoorts. Zo voorkomt u dat u uw plannen voor de verbouwing van de badkamer tussentijds aan moet passen. Het schijnt nog zeer regelmatig voor te komen, dat plannen van woningbezitters niet volledig haalbaar zijn.

Lekkages in de badkamer oplossen

Mocht u na een verbouwing van de badkamer onverhoopt toch te maken krijgen met een vervelende lekkage, dan kunt u deze door een loodgieter op laten lossen. Loodgieters beschikken over verschillende hulpmiddelen, om de bron van een lekkage snel en eenvoudig te achterhalen. Vaak is het erg lastig om deze bron met het blote oog te vinden! Bij een lekkage is het sterk aan te raden om deze zo snel mogelijk te laten verhelpen. Zo voorkomt u dat er als gevolg van de lekkage een ernstige waterschade aan uw woning ontstaat. Het vocht wat bij de lekkage vrijkomt kan in uw vloeren en muren trekken. Dit zal schimmel- en zwamvorming veroorzaken.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen