pinterest
Last van een lekkage in uw badkamer?

Last van een lekkage in uw badkamer?

Afbeelding

Een lekkage in huis vormt voor veel mensen een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Als gevolg van een lekkage kan er een vervelende waterschade aan uw woning ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan houtrot in de houten constructie onder uw dakbedekking of in uw mooie vloeren, schimmelvorming op uw muren, enzovoorts. Een andere reden die een lekkage zo vervelend maakt, is het feit dat de bron van een lekkage vaak nauwelijks met het blote oog te vinden is. Reden genoeg om een lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen!

Dit geldt ook voor een lekkage in de badkamer. Volgens een loodgieter uit Delft is een badkamerlekkage vaak zeer moeizaam zelf te achterhalen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage die veroorzaakt wordt door schade aan de leidingen die in de muur achter uw toilet of wastafel lopen. Hier komt u vaak zelf niet bij, waardoor de hulp van een loodgieter zeer wenselijk zal zijn.

Verschillende soorten badkamerlekkages

Lekkages in de badkamer kunnen op tal van verschillende manieren ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage die ontstaat bij het aansluiten van nieuw sanitair, of het boren van gaten in uw muren. Bij het boren van gaten, bijvoorbeeld om een spiegel of lampjes op te hangen, kunt u de leidingen of afvoer richting uw badkamer geraakt hebben. Zonder dat u dit direct door zal hebben kan dit voor een vervelende waterschade zorgen. U merkt deze waterschade pas op het moment dat de schimmels en zwamvorming op uw muren zijn ontstaan.

Ook kunnen leidingen op een verkeerde wijze op elkaar zijn aangesloten. Als gevolg hiervan ontstaat er speling, waarlangs het water uit uw leidingen kan sijpelen. Dit wilt u voorkomen! Laat sanitaire voorzieningen om deze reden altijd door een specialist aansluiten.

Met spoed een lekkage oplossen

In veel gevallen kunt u een lekkage op een volgende werkdagen laten uitvoeren. Vaak zit de lekkage er immers al een langere tijd, zonder dat u dit door heeft gehad. Deze ene avond zal in zo’n geval geen verschil maken. Mocht u echter merken dat de lekkage pas kortgeleden ontstaan is, of ziet u het water letterlijk lekken? In dat geval doet u er verstandig aan een spoedloodgieter bij u in de buurt in te schakelen. Een spoedloodgieter is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Vaak staat de spoedloodgieter binnen een half uur bij u op de stoep om hulp te bieden bij het verhelpen van lekkages in de badkamer of elders in huis.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen