pinterest
Voordelen van een eigen sauna thuis

Voordelen van een eigen sauna thuis

Jouw eigen privé sauna thuis heeft vele voordelen. Zo geeft het een geweldig gevoel van luxe als je na je werk even helemaal tot rust kunt komen in je eigen sauna. Je kunt ongestoord genieten, laat de sauna helemaal naar eigen wens inrichten en geniet van diverse gezondheidsvoordelen. Wij vertellen je meer over de voordelen van een eigen sauna thuis.

Afbeelding

Ontspannen in je eigen huis

Het is natuurlijk heerlijk om af en toe een dagje naar een wellness resort te gaan. Maar hoe fijn is het als je niet weg hoeft om van de aangename warmte van de sauna te genieten? Door een sauna te laten plaatsen, ontspan jij op de momenten dat je dit nodig hebt. Aan het einde van de werkweek is het heerlijk om alle spanning van je af te laten glijden, maar ook na een intensieve work-out is de sauna erg fijn. De warmte bevordert je bloedsomloop, hierdoor kunnen je spieren sneller herstellen na een hevige inspanning. Veel sporters duiken na hun training dan ook even de sauna in om zo spierpijn te voorkomen. Een sauna verbruikt energie, waardoor het verstandig is om diverse energieleveranciers te vergelijken wanneer je het plaatsen van een sauna overweegt.

Naar wens inrichten

Jij bepaalt welk type sauna je kiest en waar je deze laat plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor een luxe infrarood sauna die je in de badkamer laat plaatsen, of ga voor een Finse sauna voor in het achterhuis of zelfs de tuin. Bedenk, voordat jij je keuze maakt, welk type sauna het beste bij je past. Zo heb je voor de Finse sauna een grote ruimte nodig. In deze traditionele ruimte kunnen de temperaturen tot wel 100 graden oplopen en de warmte komt vrij uit een kachel die in de sauna zelf geplaatst is. Een stoomcabine heeft een compacter formaat en past hierdoor ook in de kleinere badkamer. Hiermee zuiver je jouw huid en daarnaast heeft de stoom een positieve werking bij klachten aan de luchtwegen.

Gezondheidsvoordelen van de sauna

Afbeelding

Door regelmatig in de sauna te stappen, profiteer je van verschillende gezondheidsvoordelen. Door de opwarming van je lichaam, openen je poriën zich en ga je zweten. Dit zorgt voor een detox van je lichaam, waarbij afvalstoffen je lichaam verlaten. Daarnaast zorgt de sauna voor een betere doorbloeding en een verbetering van de weerstand. Jouw huid wordt zacht en glanzend door het zweten. Huidschilfers raken los van je lichaam waardoor er telkens een vernieuwde huidlaag wordt gevormd. Ook verbetert de elasticiteit en de structuur van je huid aanzienlijk na elke saunasessie. Het is dus niet alleen een luxe om een sauna in huis te hebben, maar ook nog eens goed voor je gezondheid.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen